ANASAYFA TARİFLER KIRMIZI ET YEMEKLERİ SEBZE SOSLU KUZU KÜLBASTI

Sebze Soslu Kuzu Külbastı

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Sebze Soslu Kuzu Külbastı Tarifi İçin malzemeler

  • 500 gr kuzu külbastı
  • 3 kabak
  • 2 havuç
  • 3 domates
  • 4 taze soğan
  • 2 çorba kaşığı domates salçası
  • 1 su bardağı süt
  • Yarım çay kaşığı kırmızı acı biber
  • 5 çorba kaşığı sıvıyağ
  • 1-2 dal fesleğen
  • Tuz

Sebze Soslu Kuzu Külbastı Nasıl Yapılır?

İki kaşık sıvıyağı tavada ısıtıp etleri kızartın. Kabak ve havuçları temizleyip küp küp doğrayın. Domates ve soğanları soyup doğrayın. 

Kalan yağı tencerede kızdırıp kabak ve havucu soteleyin. Domates, taze soğan ve domates salçasını ekleyip karıştırarak kavurun. Sütü ilave edip tuz ve kırmızı biberle tatlandırın. Sebzeler yumuşayıncaya kadar kısık ateşte kapağı kapalı olarak pişirin. 

Tencereyi ocaktan alıp etleri ilave edin ve üzeri kapalı olarak 5 dakika bekletin. Fesleğen yapraklarıyla süsleyip sıcak olarak servis yapın.

Afiyet olsun.

Dilerseniz, sade bir şekilde sunulan klasik kuzu külbastı tarifini deneyebilirsiniz.


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!