Sebze Soslu Kuzu Külbastı

Sebze Soslu Kuzu Külbastı
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Lezzet Trendleri
Sebze Soslu Kuzu Külbastı için

Malzemeler

  • 500 gr kuzu külbastı
  • 3 kabak
  • 2 havuç
  • 3 domates
  • 4 taze soğan
  • 2 çorba kaşığı domates salçası
  • 1 su bardağı süt
  • Yarım çay kaşığı kırmızı acı biber
  • 5 çorba kaşığı sıvıyağ
  • 1-2 dal fesleğen
  • Tuz
Sebze Soslu Kuzu Külbastı

Nasıl Yapılır

İki kaşık sıvıyağı tavada ısıtıp etleri kızartın. Kabak ve havuçları temizleyip küp küp doğrayın. Domates ve soğanları soyup doğrayın. 

Kalan yağı tencerede kızdırıp kabak ve havucu soteleyin. Domates, taze soğan ve domates salçasını ekleyip karıştırarak kavurun. Sütü ilave edip tuz ve kırmızı biberle tatlandırın. Sebzeler yumuşayıncaya kadar kısık ateşte kapağı kapalı olarak pişirin. 

Tencereyi ocaktan alıp etleri ilave edin ve üzeri kapalı olarak 5 dakika bekletin. Fesleğen yapraklarıyla süsleyip sıcak olarak servis yapın.

Afiyet olsun.

Dilerseniz, sade bir şekilde sunulan klasik kuzu külbastı tarifini deneyebilirsiniz.

Tarif Kategorileri
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo