ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ ET YEMEKLERİ KIRMIZI ET TARİFLERİ SEBZE SOSLU KUZU KÜLBASTI

> SEBZE SOSLU KUZU KÜLBASTI
4 Kişilik
Hazırlama 30 dakika
Pişirme 25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Sebze soslu kuzu külbastı tarifi için malzemeler
  • 500 gr kuzu külbastı3 kabak2 havuç3 domates4 taze soğan2 çorba kaşığı domates salçası1 su bardağı sütYarım çay kaşığı kırmızı acıbiber5 çorba kaşığı sıvıyağ1-2 dal fesleğenTuz
Sebze soslu kuzu külbastı Nasıl Yapılır

İki kaşık sıvıyağı tavada ısıtıp etleri kızartın. Kabak ve havuçları temizleyip küp küp doğrayın. Domates ve soğanları soyup doğrayın. 

Kalan yağı tencerede kızdırıp kabak ve havucu soteleyin. Domates, taze soğan ve domates salçasını ekleyip karıştırarak kavurun. Sütü ilave edip tuz ve kırmızı biberle tatlandırın. Sebzeler yumuşayıncaya kadar kısık ateşte kapağı kapalı olarak pişirin. 

Tencereyi ocaktan alıp etleri ilave edin ve üzeri kapalı olarak 5 dakika bekletin. Fesleğen yapraklarıyla süsleyip sıcak olarak servis yapın.

Afiyet olsun.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.