ANASAYFA TARİFLER KIRMIZI ET YEMEKLERİ PORTAKALLI KUZU TANDIR

Portakallı Kuzu Tandır

Portakallı kuzu tandır

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

2 saat 30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Portakallı Kuzu Tandır Tarifi İçin malzemeler

  • 1 adet kuzu but
  • 10 adet arpacık soğan
  • 1 adet havuç
  • 1 dal kereviz sapı
  • 1 dal taze biberiye
  • 1 adet portakal (Dilimlenmiş)
  • 5 dal maydanoz sapı
  • 1 tatlı kaşığı mısır

Portakallı Kuzu Tandır Nasıl Yapılır?

Lokum gibi portakallı kuzu tandır hazırlamak çok kolay. Malzemeleriniz hazırsa portakallı kuzu tandır yemeğini pişirmeye başlayalım.

  • Kuzu budunu fırın tepsisinin ortasına yerleştirin. Etrafına gelişigüzel doğradığınız sebzeleri ve dilimlenmiş portakalı serpin. 140 dereceye ayarlı fırında, yaklaşık 2.5 saat, etler kemikten ayrılana dek pişirin. Et pişince kemiğinden ayırın.
  • Sosu için kemikleri ve tepsideki sebzeleri tencereye alın. 2 bardak içme suyu ekleyip, kaynatın. Birkaç yemek kaşığı soğuk su ile inceltilmiş nişastayı ekleyin. Koyu kıvam alana dek kaynatmaya devam edin.
  • Etleri ince ince dilimleyip 4 porsiyon haline getirin. Sosunu dökün, arpa şehriyeli pilavla birlikte servis yapın.

Kuzu etinin içi pembe kalmalıdır. Kuzunun yağı 38 derecede donduğundan, tadın bozulmaması için, yemeğin daima çok sıcak ve önceden ısıtılmış tabaklarda servis yapılması önemlidir.

Nefis kuzu tandır tarifi için tıklayın.


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.