ANASAYFA TARİFLER KIRMIZI ET YEMEKLERİ MİNİ KADINBUDU KÖFTE VE ISPANAK BALIĞI

Mini Kadınbudu Köfte Ve Ispanak Balığı

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Mini Kadınbudu Köfte Ve Ispanak Balığı Tarifi İçin malzemeler

Ispanak balığı için

  • 250 gr ıspanak kökü
  • 2 yumurta
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 1 çay bardağı ayçiçeğiyağı
  • Tuz

Kadınbudu köfte için

  • 250 gr kıyma
  • Yarım su bardağı haşlanmış pirinç
  • Yarım demet maydanoz
  • 1 yumurta
  • 1 çay bardağı un
  • Karabiber
  • Tuz

Mini Kadınbudu Köfte Ve Ispanak Balığı Nasıl Yapılır?

Bu özel köfteyi yemek tarifleri listenize eklemeyi unutmayın. Yumurtaları çırpın. Salça, un, sirke ve tuzu ilave edip iyice karıştırıp tahin kıvamında sos elde edin. Ispanak köklerini temizleyip bol su ile yıkayıp suyunu süzdürün.

Ayçiçeği yağını bir tavada iyice kızdırın. Ispanak köklerini hazırladığınız sosa bulayıp kızgın yağda kızartın.

Kadınbudu köfte için, haşlanmış pirinç, kıyma, ince kıyılmış maydanoz ve baharatları yoğurun. Küçük parçalar koparıp yuvarlayın. Önce una sonra çırpılmış yumurta ya bulayıp kızgın yağda kızartın. Ispanak balığı ile servis yapın. Afiyet olsun.

Sade ıspanak balığı ya da kadınbudu köfte tarifine de göz atabilirsiniz.


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!