Ispanak Balığı

Ispanak Balığı
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 10 dakika
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Lezzet Trendleri
Ispanak Balığı için

Malzemeler

  • 12 köklü ıspanak yaprağı
  • 1 su bardağı un
  • 6 kalıp buz

Kızartmak için

  • Ayçiçeği yağı

Sosu için

  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 2 diş sarımsak
  • 1 çay bardağı tahin
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı tuz
Ispanak Balığı

Nasıl Yapılır

Davetlerinizde hazırladığınız mezelerle farklılık yaratın. Ispanakların geniş yapraklarını ayırın. Köklerini keserek, küçük yaprakları bol suyla yıkayıp suyunu süzün. Derin bir kapta bir miktar suyla karıştırıp tahin kıvamında olana kadar çırpın. Üzerine buzları ilave edin. Ayçiçeği yağını derin bir tavada kızdırın. Ispanak köklerini hazırladığınız unlu karışıma batırıp kızgın yağda kızartın. Kağıt havlu üzerine alıp fazla yağlarını süzdürün. Sos için tüm malzemeyi karıştırın. Ispanak köklerini servis tabağına alın. Sosla birlikte servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo