ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ SALATA VE MEZE TARİFLERİ MEZE TARİFLERİ ISPANAK BALIĞI

Ispanak balığı

Kaç
Kişilik

0 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

10 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Ispanak balığı tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 12 köklü ıspanak yaprağı
  • 1 su bardağı un
  • 6 kalıp buz

Kızartmak için

  • Ayçiçeği yağı

Sosu için

  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 2 diş sarımsak
  • 1 çay bardağı tahin
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Ispanak balığı Nasıl Yapılır

Davetlerinizde hazırladığınız mezelerle farklılık yaratın. Ispanakların geniş yapraklarını ayırın. Köklerini keserek, küçük yaprakları bol suyla yıkayıp suyunu süzün. Derin bir kapta bir miktar suyla karıştırıp tahin kıvamında olana kadar çırpın. Üzerine buzları ilave edin. Ayçiçeği yağını derin bir tavada kızdırın. Ispanak köklerini hazırladığınız unlu karışıma batırıp kızgın yağda kızartın. Kağıt havlu üzerine alıp fazla yağlarını süzdürün. Sos için tüm malzemeyi karıştırın. Ispanak köklerini servis tabağına alın. Sosla birlikte servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.