ANASAYFA TARİFLER KIRMIZI ET YEMEKLERİ MAYONEZ SOSLU KAPARİLİ SÖĞÜŞ ET

Mayonez Soslu Kaparili Söğüş Et

Kaç
Kişilik

0 kişilik

Hazırlama
Süresi

10 dakika

Pişirme
Süresi

35 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Mayonez Soslu Kaparili Söğüş Et Tarifi İçin malzemeler

  • 400 gr dana but
  • 2 havuç
  • 160 gr light konserve ton balığı
  • Yarım su bardağı light mayonez
  • 1 su bardağı light yoğurt
  • Tuz
  • 2 çorba kaşığı kapari
  • 2 taze soğan
  • 2 defne yaprağı
  • Birkaç salata yaprağı

Mayonez Soslu Kaparili Söğüş Et Nasıl Yapılır?

Havuçları temizleyip doğrayın. Taze soğanları temizleyip kıyın. Havuç, soğan ve defne yaprağını tencereye alıp üzerini örtecek kadar su ekleyin. Orta ateşte su kaynayıncaya kadar pişirin. Eti ilave edip ateşi kısın ve et yumuşayıncaya kadar kapağı kapalı olarak pişirin. Eti kevgirle ayrı bir tabağa alıp soğumaya bırakın. 

Kapariyi yıkayıp süzün. Tonbalığını iyice süzün. 1 kaşık kapari, tonbalığı, mayonez ve yoğurdu robotta püre halinde ezin. 

Hazırladığınız sosu servis tabağına alıp üzerine eti ve ayırdığınız kapariyi ilave edin. Salata yaprakları eşliğinde servis yapın.

Afiyet olsun.

Kuzu kellesi ile hazırlanan Osmanlı usulü söğüş tarifini de deneyebilirsiniz.

Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!