Mayonez Soslu Kaparili Söğüş Et

Mayonez Soslu Kaparili Söğüş Et
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 35 dakika
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Lezzet Trendleri
Mayonez Soslu Kaparili Söğüş Et için

Malzemeler

  • 400 gr dana but
  • 2 havuç
  • 160 gr light konserve ton balığı
  • Yarım su bardağı light mayonez
  • 1 su bardağı light yoğurt
  • Tuz
  • 2 çorba kaşığı kapari
  • 2 taze soğan
  • 2 defne yaprağı
  • Birkaç salata yaprağı
Mayonez Soslu Kaparili Söğüş Et

Nasıl Yapılır

Havuçları temizleyip doğrayın. Taze soğanları temizleyip kıyın. Havuç, soğan ve defne yaprağını tencereye alıp üzerini örtecek kadar su ekleyin. Orta ateşte su kaynayıncaya kadar pişirin. Eti ilave edip ateşi kısın ve et yumuşayıncaya kadar kapağı kapalı olarak pişirin. Eti kevgirle ayrı bir tabağa alıp soğumaya bırakın. 

Kapariyi yıkayıp süzün. Tonbalığını iyice süzün. 1 kaşık kapari, tonbalığı, mayonez ve yoğurdu robotta püre halinde ezin. 

Hazırladığınız sosu servis tabağına alıp üzerine eti ve ayırdığınız kapariyi ilave edin. Salata yaprakları eşliğinde servis yapın.

Afiyet olsun.

Kuzu kellesi ile hazırlanan Osmanlı usulü söğüş tarifini de deneyebilirsiniz.

Tarif Kategorileri
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo