ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ ET YEMEKLERİ KIRMIZI ET TARİFLERİ SÖĞÜŞ

Söğüş

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Söğüş tarifi için malzemeler

  • 200 gr beyin (kuzu)
  • 300 gr yanak (kuzu)
  • 300 gr dil (kuzu)
  • Yarım demet kıyılmış maydanoz
  • 3 domates
  • 2 kırmızı soğan
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kimyon
  • Kırmızı pul biber
  • İnce lavaş ekmeği

Söğüş Nasıl Yapılır

Adım Adım Söğüş Yapımı:

Kuzu kellesinden yapılan söğüş, bir sakatat karışımıdır. Kökeni Osmanlı mutfağına kadar dayanan bu yemek, Niğde ile özdeşleştirilmiştir. Yemeğin iyi pişmesi için çömlekte pişirme yöntemi de kullanılır. İzmir'de sık sık tüketilen söğüşün diğer adı 'tandırbaş'tır. Genellikle soğuk servis edilir ve dürüm halinde sunulur. Protein ve demir değeri yüksek olduğu için, ayda bir kez tüketilmesi önerilir. Malzemeleriniz hazırsa, ev yapımı söğüş nasıl yapılır gelin birlikte görelim:

  • Öncelikle beyin, yanak ve dili bir gece önceden haşlayın ve ince ince dilimleyip buzdolabında bekletin.
  • Ertesi gün söğüş malzemeleri olan; baharat, maydanoz ve tuz ile tatlandırın.
  • Domatesleri küp şeklinde, kırmızı soğanları da piyazlık doğrayın. Lavaş ekmeğinin arasına tüm malzemeleri paylaştırın ve rulo şeklinde sarın.
  • Söğüş yemeğini, acılı ezme ve kıl biber turşusu ile birlikte servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Söğüş Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?

  • Kelleyi bir gece önceden dolapta bekletin. Bu sayede söğüş, daha yumuşak olacaktır.
  • Etleri haşladıktan sonra delikli süzgeç ile bir kenarda bekletin. Et suyunu; makarna ve pilav tariflerinde kullanabilirsiniz.
  • Lavaşın içerisine sevdiğiniz baharatları eklemeyi ihmal etmeyin. Dilerseniz etlerin üzerine nar ekşisi serpebilirsiniz.
  • Lavaşları yapışmaz tavada hafifçe kızartın. Böylece etlerin aroması lavaşa daha çabuk geçecektir.

1 Porsiyon Söğüş Kaç Kaloridir?

  • Genellikle dışarıda hazır olarak satılan söğüş yemeğinin bir porsiyonu, yaklaşık 155 kaloridir. Öğle ve akşam öğünleri için diyet listelerine ekleyebilirsiniz.

    Sebzelerle harmanlanan ve farklı tekniklerle sunulan et yemekleri kas ve kemik gelişimini desteklemesiyle bilinir. Dilerseniz protein bakımından oldukça zengin olan kuzu incik tarifine de göz atabilirsiniz.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.