Mantarlı Kuzu Et Sote

19 Şubat 2024 tarihinde güncellendi.
Mantarlı Kuzu Et Sote
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
Editör Notu: Birbirinden lezzetli tariflerimiz sayesinde hazırlaması en zor yemekleri bile olabilecek en kolay, hızlı ve pratik şekilde hazırlayabilirsiniz.
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 3 Kişi Kaydetti
Mantarlı Kuzu Et Sote için

Malzemeler

  • 750 gr kuzu biftek
  • 1 havuç
  • 2 soğan
  • 2 sivri biber
  • 1 kırmızı biber
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 500 gr mantar
  • 2~3 domates
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kekik
  • Kırmızı pul biber
  • Kimyon
Mantarlı Kuzu Et Sote

Nasıl Yapılır

Kuzu biftek, havuç, soğan, kırmızı biber ve sivri biberleri jülyen doğrayın. Tereyağını tavada ısıtın. Yağ eridikten sonra etleri tavaya alıp soteleyin. Etler suyunu salıp çekinceye kadar pişirin. Soğan, havuç ve biberleri ekleyip yumuşayıncaya kadar soteleyin. Yemeklik doğradığınız domatesi ilave edip 5 dakika daha pişirin. Son olarak doğradığınız mantarları da ilave edip mantarlar yumuşayıncaya kadar pişirin. Karabiber, kekik, kırmızı pul biber, kimyon ve tuz ile tatlandırın. 1-2 dakika daha pişirdikten sonra sıcak servis yapın.

 

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo