Tüm Tarifler
Lezzetli Haberler
Yazarlar
Üye Girişi
Ara
Tüm Kategoriler
Ana Yemek
15789 Tarif
Çocuk
379 Tarif
Çorba
1457 Tarif
Diyet
4445 Tarif
Dünya Mutfaklarından
2672 Tarif
Hafif Yemekler
66 Tarif
İçecek
1474 Tarif
Pratik Yemek
7483 Tarif
Salata ve Meze
1557 Tarif
Sos
515 Tarif
Tatlı
10718 Tarif
Yöresel
2086 Tarif
Popüler Tarifler
Mantar Şiş
Domates Soslu Tavuk Kanat
Anasayfa
Tarifler
Kırmızı Et Yemekleri
Mantarlı Et Sarma
Mantarlı Et Sarma
11 Eylül 2022 tarihinde güncellendi.
Hazırlanma Süresi :
30 dakika
Pişirme Süresi :
20 dakika
Kaç Kişilik:
4 Kişilik
Editör Notu:
Birbirinden lezzetli tariflerimiz sayesinde hazırlaması en zor yemekleri bile olabilecek en kolay, hızlı ve pratik şekilde hazırlayabilirsiniz.
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?
Tarif Defterime Kaydet
Tarif Defterimden Sil
Bu Tarifi 2 Kişi Kaydetti
Malzemelere Geç
Yapılış Adımlarına Geç
Lezzet Trendleri
Elmalı Rulo Pasta Tarifi
Üzümlü Kurabiye Tarifi
Mısır Gevrekli Islak Kek Tarifi
Soğanlama Tarifi
Muhallebili Milföy Tarifi
Cevizli Tahinli Muffin Tarifi
Un Helvası Yapmanın Püf Noktaları
Bulgur Pilavına Hangi Baharatlar Yakışır?
Pilava Şeker Neden Konur?
1 Aralık Masterchef Türkiye 2. Ceketin Sahibi Kim Oldu?
2 Aralık Masterchef Türkiye 3. Ceketi Kim Kazandı?
Şef Hazer Amani Kimdir?
Mantarlı Et Sarma için
Malzemeler
4 parça ince dövülmüş biftek
Yarım çay bardağı zeytinyağı
10 gr tereyağı
1 soğan
400 gr shiitake mantarı
2 yemek kaşığı krema
3/4 çay bardağı sıcak su
Tuz
Taze çekilmiş karabiber
Kekik
Mantarlı Et Sarma
Nasıl Yapılır
Soğanı yemeklik doğrayıp zeytinyağının yarısı ile pembeleşinceye kadar kavurun.
Mantarları ufak doğrayıp soğana ekleyin ve orta ateşte suyunu çekinceye kadar kavurun. Kremayı ekleyip 1-2 dakika daha pişirip soğumaya bırakın.
Etlerin üzerine tuz ve karabiber serpiştirin. Mantarlı harcı etlerin kenar kısmına paylaştırıp, taze kekik serpiştirin.
Sıkıca rulo şeklinde sarın ve açılmaması için kürdanlarla tutturun.
Kalan zeytinyağını ve tereyağını tavaya alın. Rulo şeklindeki etleri tencereye alıp önce yüksek ateşte kızartın.
Sıcak su ekleyip kapağını kapatın ve kısık ateşte suyunu çekip kızarıncaya kadar pişirin. Servis tabağına alıp dilimleyerek servis yapın.
Tarif Kategorileri
Akşam Yemeği
Kırmızı Et Yemekleri
Sarma ve Dolma Tarifleri
Et Tarifleri
Mantarlı Tarifler
Sarma Tarifleri
Yorumlar
Benzer Tarifler
Kırmızı Et Tarifleri
80 Dakika
Gulaş Tarifi
Selinhdr
Kırmızı Et Tarifleri
65 Dakika
Evde Döner Tarifi
Selinhdr
Kırmızı Et Tarifleri
35 Dakika
Mantarlı Ciğer Sote Tarifi
Selinhdr
Kırmızı Et Tarifleri
30 Dakika
Kıymalı Çökertme Kebabı Tarifi
Selinhdr
Kırmızı Et Tarifleri
45 Dakika
Zencefilli Et Sote Tarifi
Selinhdr
Kırmızı Et Tarifleri
27 Dakika
Arnavut Ciğeri Tarifi
Selinhdr
Künye
İletişim
Aydınlatma Metni
Gizlilik
Çerez Politikası
Çerezleri Sıfırla
Teşekkür ederiz.