ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ ET YEMEKLERİ KIRMIZI ET TARİFLERİ MANTARLI ET SARMA

Mantarlı et sarma

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Mantarlı et sarma tarifi için malzemeler

  • 4 parça ince dövülmüş biftek
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 10 gr tereyağı
  • 1 soğan
  • 400 gr shiitake mantarı
  • 2 yemek kaşığı krema
  • 3/4 çay bardağı sıcak su
  • Tuz
  • Taze çekilmiş karabiber
  • Kekik

Mantarlı et sarma Nasıl Yapılır

Soğanı yemeklik doğrayıp zeytinyağının yarısı ile pembeleşinceye kadar kavurun. Mantarları ufak doğrayıp soğana ekleyin ve orta ateşte suyunu çekinceye kadar kavurun. Kremayı ekleyip 1-2 dakika daha pişirip soğumaya bırakın.

Etlerin üzerine tuz ve karabiber serpiştirin. Mantarlı harcı etlerin kenar kısmına paylaştırıp, taze kekik serpiştirin. Sıkıca rulo şeklinde sarın ve açılmaması için kürdanlarla tutturun.

Kalan zeytinyağını ve tereyağını tavaya alın. Rulo şeklindeki etleri tencereye alıp önce yüksek ateşte kızartın. Sıcak su ekleyip kapağını kapatın ve kısık ateşte suyunu çekip kızarıncaya kadar pişirin. Servis tabağına alıp dilimleyerek servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.