ANASAYFA TARİFLER KIRMIZI ET YEMEKLERİ MANTARLI ET SARMA

Mantarlı Et Sarma

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tarif Defterime Ekle

Mantarlı Et Sarma Tarifi İçin malzemeler

  • 4 parça ince dövülmüş biftek
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 10 gr tereyağı
  • 1 soğan
  • 400 gr shiitake mantarı
  • 2 yemek kaşığı krema
  • 3/4 çay bardağı sıcak su
  • Tuz
  • Taze çekilmiş karabiber
  • Kekik

Mantarlı Et Sarma Nasıl Yapılır?

  • Soğanı yemeklik doğrayıp zeytinyağının yarısı ile pembeleşinceye kadar kavurun.
  • Mantarları ufak doğrayıp soğana ekleyin ve orta ateşte suyunu çekinceye kadar kavurun. Kremayı ekleyip 1-2 dakika daha pişirip soğumaya bırakın.
  • Etlerin üzerine tuz ve karabiber serpiştirin. Mantarlı harcı etlerin kenar kısmına paylaştırıp, taze kekik serpiştirin.
  • Sıkıca rulo şeklinde sarın ve açılmaması için kürdanlarla tutturun.
  • Kalan zeytinyağını ve tereyağını tavaya alın. Rulo şeklindeki etleri tencereye alıp önce yüksek ateşte kızartın.
  • Sıcak su ekleyip kapağını kapatın ve kısık ateşte suyunu çekip kızarıncaya kadar pişirin. Servis tabağına alıp dilimleyerek servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!