Limonlu Zencefil Soslu Antrikot

Limonlu Zencefil Soslu Antrikot
21 Nisan 2023

Ortalama 45 dakika da hazırlayabileceğiniz limonlu ve zencefil soslu antrikot nasıl yapılır sorusu için tarife başlayabiliriz.

Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Limonlu Zencefil Soslu Antrikot için

Malzemeler

  • 2 yemek kaşığı riviera zeytinyağı
  • 4 dilim antrikot
  • Tuz
  • Taze çekilmiş karabiber
  • Taze kekik
  • Közlenmiş renkli biberler

Limonlu zencefil sos için

  • 2 diş sarımsak
  • 1 limonun suyu
  • 3 tatlı kaşığı soya sosu
  • 2 tatlı kaşığı toz zencefil
  • 2 tatlı kaşığı rendelenmiş taze zencefil
  • 1 su bardağı et suyu
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 3 yemek kaşığı beyaz şarap
  • 1 tatlı kaşığı mısır nişastası
  • Tuz
  • Karabiber
Limonlu Zencefil Soslu Antrikot

Nasıl Yapılır

  1. Riviera zeytinyağını tavada ısıtın. Antrikotları tavaya alın. Üzerine tuz ve taze çekilmiş karabiber serpin. İki tarafını da ikişer dakika pişirin.
  2. Sos için, bir tavaya ince kıyılmış sarımsak, limon suyu, soya sosu, toz zencefil, taze zencefil, et suyu, beyaz şarap, toz şeker, mısır nişastası, tuz ve karabiberi alın.
  3. Orta dereceli ateşte sos koyulaşıncaya kadar kaynatın. Sosu antrikotların üzerine gezdirin.
  4. Taze kekik dallarıyla süsleyip közlenmiş renkli biberler eşliğinde servis yapın. Afiyet olsun.

Farklı bir sos denemek için, domates soslu antrikot tarifine göz atın.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo