ANASAYFA TARİFLER KIRMIZI ET YEMEKLERİ LİMONLU ZENCEFİL SOSLU ANTRİKOT

Limonlu Zencefil Soslu Antrikot

Ortalama 45 dakika da hazırlayabileceğiniz limonlu ve zencefil soslu antrikot nasıl yapılır sorusu için tarife başlayabiliriz.

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Limonlu Zencefil Soslu Antrikot Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 2 yemek kaşığı riviera zeytinyağı
  • 4 dilim antrikot
  • Tuz
  • Taze çekilmiş karabiber
  • Taze kekik
  • Közlenmiş renkli biberler

Limonlu zencefil sos için

  • 2 diş sarımsak
  • 1 limonun suyu
  • 3 tatlı kaşığı soya sosu
  • 2 tatlı kaşığı toz zencefil
  • 2 tatlı kaşığı rendelenmiş taze zencefil
  • 1 su bardağı et suyu
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 3 yemek kaşığı beyaz şarap
  • 1 tatlı kaşığı mısır nişastası
  • Tuz
  • Karabiber

Limonlu Zencefil Soslu Antrikot Nasıl Yapılır?

  • Riviera zeytinyağını tavada ısıtın. Antrikotları tavaya alın. Üzerine tuz ve taze çekilmiş karabiber serpin. İki tarafını da ikişer dakika pişirin.
  • Sos için, bir tavaya ince kıyılmış sarımsak, limon suyu, soya sosu, toz zencefil, taze zencefil, et suyu, beyaz şarap, toz şeker, mısır nişastası, tuz ve karabiberi alın.
  • Orta dereceli ateşte sos koyulaşıncaya kadar kaynatın. Sosu antrikotların üzerine gezdirin.
  • Taze kekik dallarıyla süsleyip közlenmiş renkli biberler eşliğinde servis yapın. Afiyet olsun.

Farklı bir sos denemek için, domates soslu antrikot tarifine göz atın.

Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!