ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ ET YEMEKLERİ KIRMIZI ET TARİFLERİ LİMON VE SARIMSAK SOSLU MANTAR SOTE

Limon ve sarımsak soslu mantar sote

Limon ve sarımsak soslu mantar sote

Kaç
Kişilik

2 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Limon ve sarımsak soslu mantar sote tarifi için malzemeler

  • 2 parça dana antrikot eti

Mantar sote için

  • 225 g mantar
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 diş sarımsak
  • 4-5 arpacık soğan
  • Yarım çay bardağı limon suyu
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 2-3 dal Frenk maydanozu
  • Tuz
  • Karabiber

Limon sosu için

  • 4 yumurta sarısı
  • 2-3 yemek kaşığı limon suyu
  • 150 g tereyağı
  • 1 yemek kaşığı rendelenmiş limon kabuğu
  • Tuz
  • Karabiber

Limon ve sarımsak soslu mantar sote Nasıl Yapılır

Nemli bir bezle silerek temizlediğiniz mantarları zeytinyağında soteleyin. Hafif yumuşamaya başlayınca ezdiğiniz sarımsaklar ve yuvarlak dilimlediğiniz arpacık soğanları ilave edin. Soğanlar pembeleşmeye başladığında limon suyunu ilave edip pişirmeye devam edin. Tereyağı ve ince kıydığınız Frenk maydanozu ilave edin. Tuz ve baharatlarla tatlandırıp 3-4 dakika daha pişirerek ocaktan alın. Limon sosu için, yumurta sarıları ve limon suyunu benmari usulü pişirin. Ayrı bir sos tenceresinde tereyağını eritin. Üzerinde biriken köpüğü alıp çırparak yumurtalara ekleyin. Rendelenmiş limon kabuğunu ilave edin. Tuz ve karabiberle tatlandırıp ocaktan alın. Dana antrikot etini ızgara tavada kızartın. Kağıt havlu üzerine alarak fazla yağını çektirin. Servis tabağına limon sosunu yayın, üzerine ızgara et ve mantar soteyi ilave edip sıcak servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.