ANASAYFA TARİFLER SULU YEMEK TARİFLERİ SUCUKLU KURU FASULYE

Sucuklu Kuru Fasulye

Sucuklu kuru fasulye

Türk mutfağının en geleneksel yemeklerinden biri olan kuru fasulyeyi, bu kez sucuk ile zenginleştirdik. Kendi buharıyla pişen ve çok zahmetli olmayan bir yemektir kuru fasulye. Pastırmalı, etli ve kıymalı gibi farklı çeşitleri de var. Malzemeler hazırsa, sucuklu kuru fasulye tarifi için detaylara geçebiliriz.

1 Porsiyon Sucuklu Kuru Fasulye Kaç Kalori?

100 gramlık bir porsiyon sucuklu kuru fasulye, yaklaşık 195 kaloridir.

Alternatif olarak güveçte kuru fasulye tarifine göz atmayı unutmayın.

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Sucuklu Kuru Fasulye Tarifi İçin malzemeler

  • 2 su bardağı kuru fasulye (önceden ıslatılmış)
  • 2 adet domates
  • 1/2 kangal sucuk
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 adet soğan
  • 1 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • Tuz

Sucuklu Kuru Fasulye Nasıl Yapılır?

  • Fasulyeleri 4 saat önceden veya 1 gece önceden suya koyarak ıslatın.
  • Islatılan fasulyelere 5-6 bardak su ekleyerek haşlayın.
  • Soğanları küp küp kesin. Güvecin içerisine tereyağını alın ve soğanla birlikte kavurun.
  • Üzerine sarımsakları da ekleyin ve soğanlar renk değiştirene kadar kavurun.
  • Domatesi rendeleyin. Soğanların üzerine önce salçaları, sonra rendelenmiş domatesleri ekleyerek karıştırın.
  • Bu aşamada yemeğin tuzunu da ekleyin. Haşlanan fasulyeleri güvecin içerisine alın ve 2 bardak su ilave edin.
  • Bu esnada sucukları istediğiniz gibi doğrayın ve yemeğin içerisine alın.
  • Güvecin altını kısıp kapağını kapattıktan sonra 30 dakika pişirin.
  • Sucuklu kuru fasulyeyi, pirinç pilavı ile birlikte servis edebilirsiniz.

Sucuklu Kuru Fasulye Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?

  • Fasulyeleri bir gece önceden ıslatmak, pişirme süresini kısaltacaktır.
  • Fazla vaktiniz yoksa, fasulyeleri düdüklü tencerede de pişirebilirsiniz.
  • Fasulyeleri güveç kabına aldıktan sonra, 165 dereceli fırında 1 saat pişirebilirsiniz.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!