ANASAYFA TARİFLER SULU YEMEK TARİFLERİ SALYANGOZ YEMEĞİ

Salyangoz Yemeği

Salyangoz Yemeği (Garaville)

Ege kıyılarımızda Datça’nın meşhur yemeği ''garaville'' özellikle yağmur sonrasında toplanan salyangozlar ile yapılan bir yemektir. Pişmiş kara salyangozlarından oluşan bu yemek, Fransız ve Hint mutfağında yaygın olarak tüketilir. Özellikle ordövr tabağında servis edilmesiyle bilinir. Bazı ülkelerde 'escargot' ismiyle de bilinir. Malzemeleriniz hazırsa tarifin detaylarına geçebiliriz.

Kaç
Kişilik

5 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Salyangoz Yemeği Tarifi İçin malzemeler

  • 500 gr salyangoz 
  • 1 adet soğan 
  • 1 adet yeşil biber
  • 4 diş sarımsak 
  • 1 adet domates
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası 
  • 5 yemek kaşığı zeytinyağı 
  • ½ çay bardağı su 
  • Tuz 
  • Karabiber 

Salyangoz Yemeği Nasıl Yapılır?

  • Salyangozlara delik açılır ve kaynayan suya atılarak pişirilir. 
  • 3-4 defa tekrarlanır. Su her seferinde tazelenir. 
  • Tencereye zeytinyağı alınır, içerine yemeklik doğranan soğan ve sarımsak eklenir. 
  • Renk değiştirmeye başladıklarında biberler eklenerek pişirilir. 
  • Soğan eklenir, kokusu çıkana kadar kavrulur. 
  • Domates, baharat ve su ekleyerek kaynatın. 
  • Pişen salyangozları ekleyerek bir taşım kaynatın. Afiyet olsun. 
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!