Salyangoz Yemeği

Ege kıyılarımızda Datça’nın meşhur yemeği ''garaville'' özellikle yağmur sonrasında toplanan salyangozlar ile yapılan bir yemektir. Pişmiş kara salyangozlarından oluşan bu yemek, Fransız ve Hint mutfağında yaygın olarak tüketilir. Özellikle ordövr tabağında servis edilmesiyle bilinir. Bazı ülkelerde 'escargot' ismiyle de bilinir. Malzemeleriniz hazırsa tarifin detaylarına geçebiliriz.
Kaç
Kişilik
5 kişilik
Hazırlama
Süresi
15 dakika
Pişirme
Süresi
25 dakika

Salyangoz Yemeği Tarifi İçin malzemeler
- 500 gr salyangoz
- 1 adet soğan
- 1 adet yeşil biber
- 4 diş sarımsak
- 1 adet domates
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 5 yemek kaşığı zeytinyağı
- ½ çay bardağı su
- Tuz
- Karabiber
Salyangoz Yemeği Nasıl Yapılır?
- Salyangozlara delik açılır ve kaynayan suya atılarak pişirilir.
- 3-4 defa tekrarlanır. Su her seferinde tazelenir.
- Tencereye zeytinyağı alınır, içerine yemeklik doğranan soğan ve sarımsak eklenir.
- Renk değiştirmeye başladıklarında biberler eklenerek pişirilir.
- Soğan eklenir, kokusu çıkana kadar kavrulur.
- Domates, baharat ve su ekleyerek kaynatın.
- Pişen salyangozları ekleyerek bir taşım kaynatın. Afiyet olsun.

Dergide bu ay neler var?
EN ÇOK OYLANANLAR