ANASAYFA TARİFLER KIRMIZI ET YEMEKLERİ KUZU ŞAŞLIK

Kuzu Şaşlık

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

35 dakika

Pişirme
Süresi

50 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Kuzu Şaşlık Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 600 gr kuzu sırtı
  • 3 soğan
  • Ayçiçeği yağı
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kekik
  • 1 domates
  • 2 sivri biber
  • 2 lavaş ekmeği

Pilav için

  • 2 su bardağı baldo pirinç
  • 4 su bardağı sıcak su
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • Yarım tatlı kaşığı tuz
  • 1 tavuk bulyon

Raita sos için

  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 diş rendelenmiş sarımsak
  • Tuz
  • Kırmızı toz biber
  • Kimyon
  • Pul biber

Kuzu Şaşlık Nasıl Yapılır?

  • Özel günlerimize uygun yemek tarifleri arasında üst sıralarda bulunan yemeğimize başlayalım. Temizlemiş kuzu sırtını küçük yaprak şeklinde doğrayın.
  • Soğanları halka şeklinde doğrayın. Etleri bir kapta tuz, karabiber ve kekikle karıştırın. Tüm malzemeyi şiş aparatlarına bir et bir soğan şeklinde yerleştirip ızgarada iyice kızarıncaya kadar pişirin.
  • Pilav için, bir tencerede tereyağını eritin. Pirinçleri tencereye alın ve kavurun. Sıcak suyu, bulyonu ve tuzu tencereye aktarın ve tencerenin kapağını kapatın. Kısık ateşte pirinçler suyunu çekinceye kadar pişirin.
  • Raita sos için gerekli bütün malzemeyi bir kapta karıştırın. Servis tabağına lavaş ekmeklerini yerleştirin.
  • Üzerine kuzu şaşlıkları alın. Yanında pilav, ızgara domates, sivri biber ve raita sos ile servis yapın.
Yorumlar

Misafir 12 Ekim 2016, 17:04

Lezzet artık bu işleri videolu anlatmalı ki ilgi çekebilsin. Ben böyle basit tasarımlardan hiç bişi anlamıyorum şekerim.


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!