Kuzu Kavurma

Kuzu Kavurma
12 Nisan 2025

Kurban bayramının vazgeçilmez lezzetlerinden kavurma hazırlamaya ne dersiniz? Yanında pilav ile servis edebileceğiniz, kuzu etinden lezzetli bir kavurma tarifini sizlerle paylaşıyoruz. Malzemeleriniz ve siz hazırsanız tarifin detayları aşağıda. 

Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 1 saat
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Editör Notu: Birbirinden lezzetli tariflerimiz sayesinde hazırlaması en zor yemekleri bile olabilecek en kolay, hızlı ve pratik şekilde hazırlayabilirsiniz.
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Kuzu Kavurma için

Malzemeler

  • 1 kg kuzu but
  • 100 gr kuyruk yağı
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kekik
Kuzu Kavurma

Nasıl Yapılır

  1. Kuyruk yağını küçük parçalar şeklinde doğrayın ve tencereye alarak orta ateşte yağını salana kadar kavurun.
  2. Eti küçük parçalar şeklinde doğrayıp yağa ekleyin. Tencerenin kapağı kapalı olarak kısık ateşte yaklaşık 1 saat pişirin.
  3. Etler pişince tuz, karabiber ve kekikle tatlandırın. Sıcak servis yapın.
Servis Önerisi
  • Yanında sade pirinç pilavı ya da bulgur pilavı ile birlikte servis edebilirsiniz. 
  • Gavurdağı salatası ile birlikte sunabilirsiniz. 
Püf Noktası
  • But kısmı biraz daha yavaş yumuşayacaktır. 
  • Daha kısa sürede pişmesi için etin farklı bir kısmını kullanabilirsiniz. 
  • Kavurmayı pişirirken fazla karıştırmamaya özen gösterin. 
  • İç yağ yerine tereyağı kullanabilirsiniz. 
  • Uzun süre muhafaza etmek istiyorsanız tuzu daha fazla ekleyerek konserveleyebilirsiniz.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo