ANASAYFA TARİFLER KIRMIZI ET YEMEKLERİ KUZU ETLİ VE KIRMIZI BİBERLİ BEZELYE

Kuzu Etli Ve Kırmızı Biberli Bezelye

Bezelye, besleyici ve lezzetli bir sebze olan bezelye, özellikle ilkbaharda ve yazın bolca tüketilir. Sadece taneleri yenen bezelyenin kılıfı bakla ve fasulyeninkine benzer. Taneler bu kılıfın içinde sıralanır ve kılıftan çıkarılarak yemeklerde kullanılır. Taneler taze kullanılabileceği gibi dondurularak ya da konserve şeklinde de tüketilir. Kalp-damar hastalıklarını önleyici ve kan şekerini dengeleyici yararlı liflere sahiptir. Sağlıklı beslenme için haftada 2-3 gün tüketilmesi gereken baklagiller arasında yer alan bezelyeyi mevsiminde taze taze tüketmenizde yarar var. Hazırsanızi kuzu etli ve kırmızı biberli bezelye tarifine başlayabiliriz.


Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Kuzu Etli Ve Kırmızı Biberli Bezelye Tarifi İçin malzemeler

  • 400 gr parça kuzu eti
  • 2 soğan
  • 2 orta boy havuç
  • 2 salçalık kırmızı biber
  • 2 küçük boy patates
  • 400 gr bezelye
  • 2 yemek kaşığı biber salçası
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz
  • Karabiber
  • Sıcak su

Kuzu Etli Ve Kırmızı Biberli Bezelye Nasıl Yapılır?

Soğanların kabuğunu soyup kıyın. Zeytinyağını tavaya alıp ısıtın. Soğan ve küçük parçalar şeklinde kesilmiş kuzu etini ekleyip kavurun. Patates ve havuçları temizleyip küçük küpler şeklinde doğrayın. Tencereye ilave edip kavurmaya devam edin. Biber salçası, tuz ve malzemelerin üzerini kapatacak kadar sıcak su ekleyip sebzeler ve et yumuşayana kadar orta ateşte pişirin. Sıcak servis yapın.



Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!