ANASAYFA TARİFLER KIRMIZI ET YEMEKLERİ KUZU ETLİ PATLICAN

Kuzu Etli Patlıcan

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

1 saat

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Kuzu Etli Patlıcan Tarifi İçin malzemeler

  • 500 gr kuzu but eti
  • 2 patlıcan
  • 2 domates
  • 2 soğan
  • 1 çarliston biber
  • 15 gr tereyağı
  • Yarım limonun suyu
  • 1 çay bardağı ayçiçek yağı
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kırmızı toz biber

Kuzu Etli Patlıcan Nasıl Yapılır?

  • Patlıcanları alacalı soyarak iri parçalar şeklinde doğrayın. Tuzlu suda 15 dakika bekletin. Tereyağını tencerede eritin. Soğanları küp şeklinde doğrayın.
  • İri halkalar şeklinde kestiğiniz biberlerle birlikte tencereye ilave ederek soteleyin. İri parçalar şeklinde kesilmiş kuzu etini ekleyin ve etler bıraktığı suyu çekene kadar kavurun.
  • Küp doğranmış domatesleri, limon suyunu ve baharatları ilave edin. Tencerenin kapağını kapatıp 40 dakika pişirin.
  • Patlıcanları sudan çıkarıp kurulayın. Ayçiçek yağını tavada kızdırın ve patlıcanları kızartın. Kağıt havlu üzerine alıp fazla yağını süzün.
  • Kızarttığınız patlıcanları tencereye ekleyin ve 10 dakika daha pişirin. Sıcak servis yapın.

Dilerseniz, lezzeti ile bilinen güveçte etli patlıcan tarifini de deneyebilirsiniz.


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!