ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ ET YEMEKLERİ KIRMIZI ET TARİFLERİ KUZU ETLİ PATLICAN

Kuzu etli patlıcan

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Kuzu etli patlıcan tarifi için malzemeler

  • 500 gr kuzu but eti
  • 2 patlıcan
  • 2 domates
  • 2 soğan
  • 1 çarliston biber
  • 15 gr tereyağı
  • Yarım limonun suyu
  • 1 çay bardağı ayçiçek yağı
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kırmızı toz biber

Kuzu etli patlıcan Nasıl Yapılır

Patlıcanları alacalı soyarak iri parçalar şeklinde doğrayın. Tuzlu suda 15 dakika bekletin. Tereyağını tencerede eritin. Soğanları küp şeklinde doğrayın. İri halkalar şeklinde kestiğiniz biberlerle birlikte tencereye ilave ederek soteleyin. İri parçalar şeklinde kesilmiş kuzu etini ekleyin ve etler bıraktığı suyu çekene kadar kavurun. Küp doğranmış domatesleri, limon suyunu ve baharatları ilave edin. Tencerenin kapağını kapatıp 40 dakika pişirin. Patlıcanları sudan çıkarıp kurulayın. Ayçiçek yağını tavada kızdırın ve patlıcanları kızartın. Kağıt havlu üzerine alıp fazla yağını süzün. Kızarttığınız patlıcanları tencereye ekleyin ve 10 dakika daha pişirin. Sıcak servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.