ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ SEBZE YEMEKLERİ SULU YEMEK TARİFLERİ GÜVEÇTE ETLİ PATLICAN

Güveçte etli patlıcan

Kaç
Kişilik

0 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

1 saat

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Güveçte etli patlıcan tarifi için malzemeler

  • 300 gr yağsız kuzu eti
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Yarım yemek kaşığı biber salçası
  • 1 kg patlıcan
  • 10 diş sarımsak
  • 3-4 sivribiber
  • 5 domates

Güveçte etli patlıcan Nasıl Yapılır

*Eti çiğden toprak güvece alın. Biber salçası ve zeytinyağı ilave edip karıştırın.

*Patlıcanları yıkayıp alacalı soyun. Küp şeklinde doğrayıp tuzla suda bekletin. Soğuk suyla yıkayıp süzdürdüğünüz patlıcanları etin üzerine ilave edin.

*Sarımsakları ince kıyın. Biberleri doğrayın. Her ikisini patlıcanların üzerine ilave edin.

*En üste kabuklarını soyup ince doğradığınız domatesleri yerleştirip 1 saat pişirin. Sıcak servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.