Güveçte Etli Patlıcan

Güveçte Etli Patlıcan
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 1 saat
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Lezzet Trendleri
Güveçte Etli Patlıcan için

Malzemeler

  • 300 gr yağsız kuzu eti
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Yarım yemek kaşığı biber salçası
  • 1 kg patlıcan
  • 10 diş sarımsak
  • 3-4 sivribiber
  • 5 domates
Güveçte Etli Patlıcan

Nasıl Yapılır

  1. Eti çiğden toprak güvece alın. Biber salçası ve zeytinyağı ilave edip karıştırın.
  2. Patlıcanları yıkayıp alacalı soyun. Küp şeklinde doğrayıp tuzla suda bekletin. Soğuk suyla yıkayıp süzdürdüğünüz patlıcanları etin üzerine ilave edin.
  3. Sarımsakları ince kıyın. Biberleri doğrayın. Her ikisini patlıcanların üzerine ilave edin.
  4. En üste kabuklarını soyup ince doğradığınız domatesleri yerleştirip 1 saat pişirin. Sıcak servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo