ANASAYFA TARİFLER KIRMIZI ET YEMEKLERİ KUZU ETLİ KAĞIT KEBABI

Kuzu Etli Kağıt Kebabı

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

35 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Kuzu Etli Kağıt Kebabı Tarifi İçin malzemeler

  • 1 paket Kuzu Yemeklik Kuşbaşı
  • 2 havuç
  • 2 patates
  • 10 arpacık soğan
  • 1 çay bardağı haşlanmış bezelye
  • Tuz
  • Karabiber
  • 2 çorba kaşığı zeytinyağı

Kuzu Etli Kağıt Kebabı Nasıl Yapılır?

Konu et olur da, kağıt kebapsız bir mönü olur mu? Türk mutfağının klasikleşmiş tatlarından kağıt kebabını, bir başka klasiği olan bol sarımsaklı, naneli cacıkla servis yapmak sofranıza fark katacak. Arpacık soğanları kaynar suda 5 dakika bekletin. Suyunu süzüp kabuklarını soyun. Havuçların ve patateslerin kabuğunu soyup zar şeklinde doğrayın. Kuzu kuşbaşı, havuç, patates, haşlanmış bezelye, arpacık soğan, tuz, karabiber ve zeytinyağını büyük bir kapta harmanlayın. 30 x 20 cm ebatlarında 4 tane yağlı kağıt kesin. Her birinin ortasına hazırladığınız sebzeli et karışımını paylaştırın. Dört kenarından ortası açık kalacak şekilde katlayıp uzun kenarlarından dışa doğru tekrar katlayın. Hazırladığınız kağıt kebaplarını fırın tepsisine yerleştirin. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 35 dakika pişirin. Sıcak servis yapın.

Kuzu eti kullanmak istemiyorsanız, dana eti ile hazırlanan kağıt kebabı tarifine göz atabilirsiniz.

Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!