ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ PRATİK YEMEKLER PRATİK YEMEK TARİFLERİ KUŞKONMAZ TURŞUSU

Kuşkonmaz turşusu

Kaç
Kişilik

0 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Kuşkonmaz turşusu tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 1 demet kuşkonmaz
  • 2~3 havuç
  • 5 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı kişniş tohumu
  • 1 tatlı kaşığı tane karabiber
  • 2 defne yaprağı

Salamura için

  • Yeteri kadar su
  • Yeteri kadar elma sirkesi
  • Yeteri kadar kalın tuz

Kuşkonmaz turşusu Nasıl Yapılır

Salamura için malzemeleri karıştırıp bekletin. Kuşkonmazların kalın köklerini kesin. Ardından temiz bir kavanoza sığacak boyda kesip hazırlayın. Havuçların kabuklarını kazıyın, uzunlamasına 4 parçaya bölün. Kuşkonmaz ve havuçları buharda yaklaşık 15 dakika pişirin. Ardından buzlu soğuk su içinde bekletin.

Kavanozun tabanına 1 defne yaprağı, sarımsak ve kişniş ile karabiberin yarısını aktarın. Kuşkonmaz ve havuçları kavanoza dik olarak düzgünce yerleştirin. Aralara sarımsakları dağıtın. Kalan kişniş ve karabiber tanelerini ilave edin.

Salamurayı bütün malzemelerin üzerini örtecek şekilde ekleyin. Elinizle üstten sebzelere biraz bastırın ve havasını çıkartın. Kapağını sıkıca kapatın. 2 hafta içinde turşunuz yenmeye hazır olacaktır.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.