ANASAYFA TARİFLER PRATİK YEMEK TARİFLERİ KUŞKONMAZ TURŞUSU

Kuşkonmaz Turşusu

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Kuşkonmaz Turşusu Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 1 demet kuşkonmaz
  • 2~3 havuç
  • 5 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı kişniş tohumu
  • 1 tatlı kaşığı tane karabiber
  • 2 defne yaprağı

Salamura için

  • Yeteri kadar su
  • Yeteri kadar elma sirkesi
  • Yeteri kadar kalın tuz

Kuşkonmaz Turşusu Nasıl Yapılır?

  • Salamura için malzemeleri karıştırıp bekletin. Kuşkonmazların kalın köklerini kesin. Ardından temiz bir kavanoza sığacak boyda kesip hazırlayın.
  • Havuçların kabuklarını kazıyın, uzunlamasına 4 parçaya bölün. Kuşkonmaz ve havuçları buharda yaklaşık 15 dakika pişirin. Ardından buzlu soğuk su içinde bekletin.
  • Kavanozun tabanına 1 defne yaprağı, sarımsak ve kişniş ile karabiberin yarısını aktarın. Kuşkonmaz ve havuçları kavanoza dik olarak düzgünce yerleştirin.
  • Aralara sarımsakları dağıtın. Kalan kişniş ve karabiber tanelerini ilave edin.
  • Salamurayı bütün malzemelerin üzerini örtecek şekilde ekleyin. Elinizle üstten sebzelere biraz bastırın ve havasını çıkartın.
  • Kapağını sıkıca kapatın. 2 hafta içinde turşunuz yenmeye hazır olacaktır.

Dilerseniz, kuşkonmaz nasıl temizlenir? yazımızı okuyabilirsiniz.


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!