Kuşkonmaz Turşusu

Kuşkonmaz Turşusu
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : -
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Lezzet Trendleri
Kuşkonmaz Turşusu için

Malzemeler

  • 1 demet kuşkonmaz
  • 2~3 havuç
  • 5 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı kişniş tohumu
  • 1 tatlı kaşığı tane karabiber
  • 2 defne yaprağı

Salamura için

  • Yeteri kadar su
  • Yeteri kadar elma sirkesi
  • Yeteri kadar kalın tuz
Kuşkonmaz Turşusu

Nasıl Yapılır

  1. Salamura için malzemeleri karıştırıp bekletin. Kuşkonmazların kalın köklerini kesin. Ardından temiz bir kavanoza sığacak boyda kesip hazırlayın.
  2. Havuçların kabuklarını kazıyın, uzunlamasına 4 parçaya bölün. Kuşkonmaz ve havuçları buharda yaklaşık 15 dakika pişirin. Ardından buzlu soğuk su içinde bekletin.
  3. Kavanozun tabanına 1 defne yaprağı, sarımsak ve kişniş ile karabiberin yarısını aktarın. Kuşkonmaz ve havuçları kavanoza dik olarak düzgünce yerleştirin.
  4. Aralara sarımsakları dağıtın. Kalan kişniş ve karabiber tanelerini ilave edin.
  5. Salamurayı bütün malzemelerin üzerini örtecek şekilde ekleyin. Elinizle üstten sebzelere biraz bastırın ve havasını çıkartın.
  6. Kapağını sıkıca kapatın. 2 hafta içinde turşunuz yenmeye hazır olacaktır.

Dilerseniz, kuşkonmaz nasıl temizlenir? yazımızı okuyabilirsiniz.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo