ANASAYFA TARİFLER KIRMIZI ET YEMEKLERİ KUZU ETLİ, ENGİNARLI LAZANYA

Kuzu Etli, Enginarlı Lazanya

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Kuzu Etli, Enginarlı Lazanya Tarifi İçin malzemeler

  • 10 yaprak lazanya hamuru (haşlanmış)
  • 750 gr kuşbaşı kuzu eti
  • 5 enginar göbeği
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 havuç
  • 2 kırmızıbiber
  • 1 soğan
  • 450 gr rendelenmiş taze kaşar peyniri
  • 3 yumurta
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pul biber

Kuzu Etli, Enginarlı Lazanya Nasıl Yapılır?

Derin bir tavada 1 yemek kaşığı tereyağı ile yemeklik doğradığınız soğanı soteleyin. Kuzu etlerini ilave edip suyunu salıp çekinceye kadar pişirin. Üzerine tavla zarı büyüklüğünde doğradığınız havuç ve kırmızıbiberi ekleyin. Sebzeler ve etler yumuşayıncaya kadar pişirin. Suyunu çekerse 1 çay bardağı sıcak su ilave edin. Ocaktan almaya yakın kuzu etlerinin büyüklüğünde doğradığınız enginarları, tuzu, karabiberi ve pul biberi ekleyip karıştırın. Ocaktan alıp soğumaya bırakın. Dikdörtgen fırın kabını yağlayın. İki yaprak lazanyayı yan yana yerleştirin. Üzerine önce hazırladığınız harcın 1/5’ini ekleyip yayın. Çırpılmış yumurta sürün. Son olarak kaşar peyniri serpin. Kalan yufkalara sırayla aynı işlemi uygulayın (4- 5 kat olmalı). Son katın üzerine sadece çırpılmış yumurta ve rendelenmiş kaşar peyniri serpin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarıncaya kadar pişirin. Fırından çıkarıp ilk sıcaklığı gittikten sonra dilimleyip servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!