ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ ET YEMEKLERİ KIRMIZI ET TARİFLERİ KUZU ETLİ AYVA DOLMASI

Kuzu etli ayva dolması

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Kuzu etli ayva dolması tarifi için malzemeler

  • 2 ayva
  • Yarım kg kuzu kuşbaşı
  • 1 soğan
  • 2 yemek kaşığı çam fıstığı
  • Yarım çay kaşığı yenibahar
  • 2 yemek kaşığı kuş üzümü
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • Pul biber
  • 1/5 demet ince kıyılmış maydanoz
  • 1 su bardağı sıcak su
  • 1 çay bardağı su

Kuzu etli ayva dolması Nasıl Yapılır

Bir yemek kaşığı tereyağını tavada eritin. Çam fıstığı ekleyip hafif kavurun. Yemeklik doğradığınız soğanı ekleyip sotelemeye devam edin. Tavla zarı büyüklüğünde doğradığınız kuzu etini ekleyip karıştırın. Kuzu eti hafif pişinceye kadar soteleyin ve ocaktan alın. Tuz ve baharatı ilave edin. Ayvaların kabuklarını soyup ikiye kesin. Çekirdekli kısmı çıkarın. Hazırladığınız harcı içlerine paylaştırın. Fırın kabına dizin. Kalan 1 yemek kaşığı tereyağını paylaştırın. 1 su bardağı sıcak su ekleyin. Üzerini alüminyum folyo ile kapatıp önceden ısıtılmış 180 derece fırında ayvalar yumuşayıncaya kadar pişirin. Pişmeye yakın alüminyum folyoyu kaldırıp kızarıncaya kadar pişirin. Fırından çıkarıp üzerine ince kıyılmış maydanoz serpip servis tabağına alın. Servis yapın. Afiyet olsun.

Osmanlı mutfağının eşsiz lezzetlerinden biri olan klasik ayva dolması tarifine buradan ulaşabilirsiniz.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.