ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ ET YEMEKLERİ KIRMIZI ET TARİFLERİ KURU ERİK YAHNİSİ

Kuru erik yahnisi

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Kuru erik yahnisi tarifi için malzemeler

  • 500 gr kuzu eti
  • 250 gr kuru erik
  • 20 arpacık soğanı
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı tarçın
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 çay kaşığı tuz

Kuru erik yahnisi Nasıl Yapılır

Kuru erikleri ılık suda 2 saat bekletin. İri parçalar şeklinde doğranmış kuzu etini tencereye alın. Üzerini geçecek kadar su ekleyip haşlayın. Üzerinde biriken köpüğü bir kaşıkla alın. Et piştikten sonra suyunu süzün. Eti kabukları soyulmuş arpacık soğanlarıyla birlikte bir tencereye alın. 1 yemek kaşığı tereyağını ekleyip kavurun. Eti haşladığınız suyu, tarçını ve şekeri ekleyip pişirmeye devam edin. Kuru eriklerin suyunu süzüp 1 yemek kaşığı tereyağında kavurun. Et pişince tencereye ekleyip bir taşım daha pişirin. Sıcak servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.