ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ ET YEMEKLERİ KIRMIZI ET TARİFLERİ KOÇİNÜSTO

Koçinüsto

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

35 dakika

Pişirme
Süresi

45 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Koçinüsto tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 750 gr kuşbaşı dana eti
  • 2 soğan
  • 1 domates
  • 5 diş sarımsak
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 3 kahve fincanı su
  • 150 gr file badem
  • 2 parça damla sakızı
  • 2 çay kaşığı tarçın
  • 1 kahve fincanı kaymak
  • Tuz

Üzeri için

  • 100~150 gr kaymak

Koçinüsto Nasıl Yapılır

Eti bir kahve fincanı suyla birlikte tencereye alın. Suyunu bırakıp çekene kadar orta ateşte pişirin. İki kahve fincanı suyu ekleyip kısık ateşte et yumuşayana kadar pişirin. Et yumuşamadan önce suyunu tamamen çekerse
biraz daha su ekleyin.

Bademi bir kaba alıp üzerini örtecek kadar su ilave edin. 10 dakika bekletip kabuklarını soyun. Yağsız bir tavaya alıp hafif pembeleşinceye kadar kavurun.

Damla sakızını havanda ezin. Soğan ve domatesi temizleyip kabuklarını soyun ve rendeleyin. Sarımsağı temizleyip ezin.

Zeytinyağını bir tavaya alıp ısıtın. Soğan ve sarımsağı ilave edip pembeleşinceye kadar soteleyin. Rendelenmiş domatesi ekleyip karıştırın. Karışıma et, tuz, damla sakızı, tarçın, badem ve 1 kahve fincanı kaymağı ekleyip
karıştırın. Tencereyi ocaktan alın.

Eti servis tabağına alıp yanında kaymakla birlikte servis yapın lezzet tutkunlarına özel yemek tariflerimizi takip etmeyi unutmayın..

Yorumlarınız

guvenli12.10.2016 16:46:51

Bu tarif hangi yöreye ait söylermisiniz?

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.