ANASAYFA TARİFLER KIRMIZI ET YEMEKLERİ KEŞKEKLİ İSLİM KEBABI

Keşkekli İslim Kebabı

Ege mutfağına özgü orijinal keşkek tarifine de göz atın.

Kaç
Kişilik

5 kişilik

Hazırlama
Süresi

45 dakika

Pişirme
Süresi

45 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Keşkekli İslim Kebabı Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 5 patlıcan
  • 500 gr kemiksiz kuzu kol eti
  • 1 orta boy soğan
  • 10 gr domates salçası
  • Yarım su bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı ayçiçeği yağı
  • 1 çay kaşığı toz şeker
  • Tuz
  • Karabiber
  • 5 orta boy sivri biber
  • 2 orta boy domates

Kızartmak için

  • Ayçiçeği yağı

Keşkek için

  • 150 gr aşurelik buğday
  • 100 gr gerdan eti
  • 13 su bardağı su
  • Tuz
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı

Keşkekli İslim Kebabı Nasıl Yapılır?

  • Keşkek için, bir gün önceden aşurelik buğdayı suda bekletin. Büyük bir tencereye buğday ve kaynamış suyu aktarın.
  • Kısık ateşte ara ara karıştırarak suyu çekinceye kadar pişirin.
  • Ayrı bir tencerede tereyağı ile gerdan etini pişirin. Buğdaya ilave edip, tahta kaşıkla iyice ezilene kadar karıştırın. Tuz ile tatlandırın.
  • Patlıcanın kabukları soyup temizledikten sonra uzunlamasına 5 mm kalınlığında kesin. Kızgın yağda kızartın. Kızarmış patlıcanların üzerine hafif toz şeker serpin.
  • Ayrı bir tencerede kuzu etini, ufak doğranmış soğan, salça, tuz, karabiber, ayçiçeği yağı ve su ile pişirin.
  • Bir tepsiye patlıcan dilimlerini çapraz olacak şekilde üst üste yerleştirin ve tam ortalarına et karışımını, patlıcanların bohça şeklinde katlanmasına olanak verecek şekilde yerleştirin.
  • En üste yuvarlak bir dilim domates yerleştirip, üzerine kürdan batırın ve yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirin.
  • Etli karışımın suyunu patlıcanların üzerine gezdirip, 180 dereceye ayarlanmış fırında 15-20 dakika pişirin.
  • Keşkeği derin bir tabağa alın. Yeşil sivri biber ve tavada eritilmiş tereyağı ile sıcak servis yapın. Afiyet olsun.
  • Yeni tatlar keşfetmek için kuzu etli islim kebabını da deneyebilirsiniz.
  • Patlıcanlara toz şeker serperseniz, patlıcanlar daha lezzetli olur. Çiğ tat ortadan kalkar.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!