ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ ET YEMEKLERİ KIRMIZI ET TARİFLERİ KEME SOTE

Keme sote

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Keme sote tarifi için malzemeler

  • 300 gr keme mantarı
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 250 gr parça kuzu eti
  • 10~15 arpacık soğan
  • 1 sivri biber
  • 1 salçalık kırmızıbiber
  • 1 domates
  • Tuz
  • Karabiber

Keme sote Nasıl Yapılır

Adım Adım Keme Sote Yapımı:

Ana vatanı İtalya olarak bilinen keme mantarı, ülkemizde de yetiştirilir. Sağlığı olumlu yönde etkileyen bu besinin diğer adı ise trüf mantarıdır. Genellikle ormanlık alanlarda yetişen kemenin yaklaşık 70 çeşidi vardır. Demir bakımından zengin olduğu için, hücrelerin onarılmasında önemli bir rol oynar. Yetiştirilmesi zor olan bu mantarın bazı çeşitleri, yüksek fiyatlarda satışa sunulur. Eski zamanlarda kral besini olarak bilinse de, günümüzde birçok ülkede salata ve yemeklerin içerisinde kullanılır. Malzemeleriniz hazırsa, lezzetine doyamayacağınız keme sote tarifine başlayabiliriz.

  • Keme mantarlarının kabuğunu soyun. Limonlu suya ekleyip kullanana kadar bekletin.
  • Tereyağını tencereye alıp eritin. Eti ekleyip bıraktığı suyu çekene kadar kavurun.
  • Kıyılmış soğan, ince doğranmış biberler, domates ve mantarları ekleyin. Tuz ve karabiberle tatlandırıp 5 dakika pişirin.
  • Keme soteyi, yanına çok yakışan pirinç pilavı ve ezme salata ile birlikte servis edebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.

Keme Sotenin Püf Noktaları Nelerdir?

  • Mantarların kabuklarını ince bir şekilde soyun ve mutlaka limonlu suda bekletin. Böylece kararmalarını önleyebilirsiniz.
  • Tarife başlamadan önce kuzu etini birkaç saat dinlendirin. Bu sayede daha kolay yumuşayacaktır.
  • Dilerseniz, domatesleri rendeleyerek sos olarak kullanabilirsiniz.
  • Pişirme esnasında mantarlar suyunu salacağı için, tarifte verilen ölçülere bağlı kalın. Et ile karıştığında ise tüm suyu çekecektir.
  • Yemeğin lezzetini bozmamak için, tahta kaşık ile karıştırın.

1 Porsiyon Keme Sote Kaç Kaloridir?

Keme sotenin bir porsiyonu, yaklaşık 85 kaloridir. Posa ve protein bakımından zengin olan bu tarifi, sporcu ve diyet listelerine ekleyebilirsiniz.

Ana öğünlerde sunabileceğiniz et yemekleri arıyorsanız, sebzelerle harmanlanan kuzu incik tarifine göz atabilirsiniz.

Yorumlarınız

Misafir12.10.2016 16:45:04

Selanik muhacırlarının torunlarından olmama rağmen hiç haberim yoktu böyle şeylerden.. hepsi de muhteşem!

Misafir12.10.2016 17:17:45

bizm aile 1929 da selanik ten gelmiş ailede mafiş çok yapılırdı tadı hala damağımda tarifini bulunca çok sevindim hemen denedim çok güzel odu teşekkürler

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.