ANASAYFA TARİFLER KIRMIZI ET YEMEKLERİ KEME SOTE

Keme Sote

Ana vatanı İtalya olarak bilinen keme mantarı, ülkemizde de yetiştirilir. Sağlığı olumlu yönde etkileyen bu besinin diğer adı ise trüf mantarıdır. Genellikle ormanlık alanlarda yetişen kemenin yaklaşık 70 çeşidi vardır. Demir bakımından zengin olduğu için, hücrelerin onarılmasında önemli bir rol oynar. Yetiştirilmesi zor olan bu mantarın bazı çeşitleri, yüksek fiyatlarda satışa sunulur. Eski zamanlarda kral besini olarak bilinse de, günümüzde birçok ülkede salata ve yemeklerin içerisinde kullanılır. Malzemeleriniz hazırsa, lezzetine doyamayacağınız mantar sote tarifine başlayabiliriz.

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Keme Sote Tarifi İçin malzemeler

  • 300 gr keme mantarı
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 250 gr parça kuzu eti
  • 10~15 arpacık soğan
  • 1 sivri biber
  • 1 salçalık kırmızıbiber
  • 1 domates
  • Tuz
  • Karabiber

Keme Sote Nasıl Yapılır?

  • Keme mantarlarının kabuğunu soyun. Limonlu suya ekleyip kullanana kadar bekletin.
  • Tereyağını tencereye alıp eritin. Eti ekleyip bıraktığı suyu çekene kadar kavurun.
  • Kıyılmış soğan, ince doğranmış biberler, domates ve mantarları ekleyin. Tuz ve karabiberle tatlandırıp 5 dakika pişirin.
  • Keme soteyi, yanına çok yakışan pirinç pilavı ve ezme salata ile birlikte servis edebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.

Keme Sotenin Püf Noktaları Nelerdir?

  • Mantarların kabuklarını ince bir şekilde soyun ve mutlaka limonlu suda bekletin. Böylece kararmalarını önleyebilirsiniz.
  • Tarife başlamadan önce kuzu etini birkaç saat dinlendirin. Bu sayede daha kolay yumuşayacaktır.
  • Dilerseniz, domatesleri rendeleyerek sos olarak kullanabilirsiniz.
  • Pişirme esnasında mantarlar suyunu salacağı için, tarifte verilen ölçülere bağlı kalın. Et ile karıştığında ise tüm suyu çekecektir.
  • Yemeğin lezzetini bozmamak için, tahta kaşık ile karıştırın.

1 Porsiyon Keme Sote Kaç Kaloridir?

Keme sotenin bir porsiyonu, yaklaşık 85 kaloridir. Posa ve protein bakımından zengin olan bu tarifi, sporcu ve diyet listelerine ekleyebilirsiniz.

Ana öğünlerde sunabileceğiniz et yemekleri arıyorsanız, sebzelerle harmanlanan kuzu incik tarifine göz atabilirsiniz.

Yorumlar

DELETE_Misafir 12 Ekim 2016, 16:45

Selanik muhacırlarının torunlarından olmama rağmen hiç haberim yoktu böyle şeylerden.. hepsi de muhteşem!

DELETE_Misafir 12 Ekim 2016, 17:17

bizm aile 1929 da selanik ten gelmiş ailede mafiş çok yapılırdı tadı hala damağımda tarifini bulunca çok sevindim hemen denedim çok güzel odu teşekkürler


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!