ANASAYFA TARİFLER KIRMIZI ET YEMEKLERİ ISPANAK SOTELİ KUZU FİLETO

Ispanak Soteli Kuzu Fileto

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

25 dakika

Pişirme
Süresi

45 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Ispanak Soteli Kuzu Fileto Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 750 gr kuzu fileto
  • Tuz
  • Kekik
  • 1 çay bardağı zeytinyağı

Patates püresi için

  • 4 orta boy patates
  • 2 çay bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • Tuz

Ispanak sote için

  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 500 gr ıspanak

Ispanak Soteli Kuzu Fileto Nasıl Yapılır?

  • Kuzu filetoları zeytinyağı, tuz ve kekikle marine edin. Geniş bir tavada iki tarafını da pişirin.
  • Et suyunu bırakıp çekinceye kadar pişirin. Etin suyu az gelirse bir miktar ekleyin.
  • Patatesleri dörde bölün. Bir tencerede tuzlu suyla haşlayıp ocaktan alın. Ilınınca kabuklarını soyun ve bir tabakta çatalla ezin.
  • Tereyağı ve sütü ekleyip sos tenceresinde karıştırarak sos kıvamına getirin ve ocaktan alın.
  • Bir tavada zeytinyağını ısıtın. Ispanakları iyice yıkayıp doğrayın ve tavada bir iki kere karıştırıp kavurun.
  • Ispanak, patates püresi ve kuzu etini dilediğiniz gibi tabağa yerleştirip servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!