ANASAYFA TARİFLER KIRMIZI ET YEMEKLERİ ISPANAK SOTELİ KUZU FİLETO

Ispanak Soteli Kuzu Fileto

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

25 dakika

Pişirme
Süresi

45 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Ispanak Soteli Kuzu Fileto Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 750 gr kuzu fileto
  • Tuz
  • Kekik
  • 1 çay bardağı zeytinyağı

Patates püresi için

  • 4 orta boy patates
  • 2 çay bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • Tuz

Ispanak sote için

  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 500 gr ıspanak

Ispanak Soteli Kuzu Fileto Nasıl Yapılır?

Lezzet yemek tarifleri özel günlerinizde de yanınızda. Kuzu filetoları zeytinyağı, tuz ve kekikle marine edin. Geniş bir tavada iki tarafını da pişirin. Et suyunu bırakıp çekinceye kadar pişirin. Etin suyu az gelirse bir miktar ekleyin.

Patatesleri dörde bölün. Bir tencerede tuzlu suyla haşlayıp ocaktan alın. Ilınınca kabuklarını soyun ve bir tabakta çatalla ezin. Tereyağı ve sütü ekleyip sos tenceresinde karıştırarak sos kıvamına getirin ve ocaktan alın. Bir tavada zeytinyağını ısıtın. Ispanakları iyice yıkayıp doğrayın ve tavada bir iki kere karıştırıp kavurun.

Ispanak, patates püresi ve kuzu etini dilediğiniz gibi tabağa yerleştirip servis yapın.


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!