ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ ET YEMEKLERİ KIRMIZI ET TARİFLERİ HAVUÇ MUSAKKA

Havuç musakka

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Havuç musakka tarifi için malzemeler

  • 1 kg havuç
  • 250 gr yağlı kıyma
  • 4 soğan
  • 1.5 su bardağı et suyu
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • Zeytinyağı

Havuç musakka Nasıl Yapılır

Havuçları temizleyip yuvarlak dilimler şeklinde doğrayın. Zeytinyağında kızartın. Soğanın kabuklarını soyup kıyın. Kıymayı tavaya alıp kendi yağında kavurmaya başlayın. Soğanı ekleyip kavurmaya devam edin. Tencereye bir sıra kıymalı harç ve bir sıra havuç dilimleri şeklinde malzemeyi dizin. Tuz ve karabiberle tatlandırın. Üzerine et suyunu gezdirip tencerenin kapağını kapatın. Yumuşayana kadar kısık ateşte pişirin. Yemeği servis tabağına ters çevirip aktarın. Sıcak servis yapın.

 

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.