ANASAYFA TARİFLER KIRMIZI ET YEMEKLERİ HAVUÇ MUSAKKA

Havuç Musakka

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Havuç Musakka Tarifi İçin malzemeler

  • 1 kg havuç
  • 250 gr yağlı kıyma
  • 4 soğan
  • 1.5 su bardağı et suyu
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • Zeytinyağı

Havuç Musakka Nasıl Yapılır?

  • Havuçları temizleyip yuvarlak dilimler şeklinde doğrayın. Zeytinyağında kızartın. Soğanın kabuklarını soyup kıyın.
  • Kıymayı tavaya alıp kendi yağında kavurmaya başlayın. Soğanı ekleyip kavurmaya devam edin.
  • Tencereye bir sıra kıymalı harç ve bir sıra havuç dilimleri şeklinde malzemeyi dizin. Tuz ve karabiberle tatlandırın.
  • Üzerine et suyunu gezdirip tencerenin kapağını kapatın. Yumuşayana kadar kısık ateşte pişirin. Yemeği servis tabağına ters çevirip aktarın. Sıcak servis yapın.

 Nefis patlıcan musakka tarifine de göz atın.


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!