ANASAYFA TARİFLER KIRMIZI ET YEMEKLERİ FIRINDA KUZU İNCİK YANINDA HAVUÇLU PİLAV İLE

Fırında Kuzu İncik Yanında Havuçlu Pilav İle

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

50 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Fırında Kuzu İncik Yanında Havuçlu Pilav İle Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 500 g kuzu incik
  • 2 soğan
  • 5~6 top değirmen karabiber
  • Birkaç dal biberiye
  • 1 çay bardağı un
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 2 yemek kaşığı süt
  • Yarım su bardağı sıcak et suyu
  • 1 yumurta
  • Tuz

Havuçlu pilav için

  • 2 havuç
  • 1 limon kabuğu rendesi
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 su bardağı pirinç
  • 3 su bardağı kaynar su
  • Tuz

Fırında Kuzu İncik Yanında Havuçlu Pilav İle Nasıl Yapılır?

  • Etleri ve soğanları tencereye alarak üzerini geçecek kadar su ekleyin. Değirmen karabiber ve biberiye dallarını ekleyip etler yumuşayana kadar pişirin.
  • Eti kevgirle süzüp ayrı bir tabağa alın. Ayrı bir kasede un, yoğurt, süt ve yumurtayı çırpın. Eti haşladığınız sudan yarım su bardağı kadar ekleyip karıştırın.
  • Unlu karışımı yağladığınız bir fırın kabına döküp bir kaşık yardımı ile her tarafa yayın. Üzerine haşlanmış etleri yerleştirip önceden ısıtılmış 170 derece fırında 15 dakika pişirin.
  • Havuçlu pilav için havuç ve limonu rendenin ince tarafı ile rendeleyip tereyağında hafif kavurun. Yıkayıp süzdüğünüz pirinçleri ilave edip 1-2 dakika daha kavurun.
  • Suyunu ilave ederek tuz ile tatlandırın. Kısık ateşte kapağı kapalı olarak pirinçler göz göz olana kadar pişirin. 10 dakika demlendirip kuzu inciğin yanında sıcak servis yapın. Afiyet olsun.

Farklı yemeklerle birlikte kullanabileceğiniz havuçlu pilav tarifini notlarınız arasına ekleyebilirsiniz.

Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!