ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ ET YEMEKLERİ KIRMIZI ET TARİFLERİ FIRINDA KUZU İNCİK YANINDA HAVUÇLU PİLAV İLE

Fırında kuzu incik yanında havuçlu pilav ile

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Fırında kuzu incik yanında havuçlu pilav ile tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 500 g kuzu incik
  • 2 soğan
  • 5~6 top değirmen karabiber
  • Birkaç dal biberiye
  • 1 çay bardağı un
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 2 yemek kaşığı süt
  • Yarım su bardağı sıcak et suyu
  • 1 yumurta
  • Tuz

Havuçlu pilav için

  • 2 havuç
  • 1 limon kabuğu rendesi
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 su bardağı pirinç
  • 3 su bardağı kaynar su
  • Tuz

Fırında kuzu incik yanında havuçlu pilav ile Nasıl Yapılır

Etleri ve soğanları tencereye alarak üzerini geçecek kadar su ekleyin. Değirmen karabiber ve biberiye dallarını ekleyip etler yumuşayana kadar pişirin. Eti kevgirle süzüp ayrı bir tabağa alın. Ayrı bir kasede un, yoğurt, süt ve yumurtayı çırpın. Eti haşladığınız sudan yarım su bardağı kadar ekleyip karıştırın. Unlu karışımı yağladığınız bir fırın kabına döküp bir kaşık yardımı ile her tarafa yayın. Üzerine haşlanmış etleri yerleştirip önceden ısıtılmış 170 derece fırında 15 dakika pişirin. Havuçlu pilav için havuç ve limonu rendenin ince tarafı ile rendeleyip tereyağında hafif kavurun. Yıkayıp süzdüğünüz pirinçleri ilave edip 1-2 dakika daha kavurun. Suyunu ilave ederek tuz ile tatlandırın. Kısık ateşte kapağı kapalı olarak pirinçler göz göz olana kadar pişirin. 10 dakika demlendirip kuzu inciğin yanında sıcak servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.