ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ PİLAV VE MAKARNA TARİFLERİ PİLAV TARİFLERİ HAVUÇLU PİLAV

HAVUÇLU PİLAV

Havuçlu pilav
4 Kişilik
Hazırlama 20 dakika
Pişirme 40 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Havuçlu pilav tarifi için malzemeler
  • 2 su bardağı baldo pirinci
  • 3 su bardağı sıcak su
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı limon suyu
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 büyük boy havuç
  • 1 çay kaşığı rendelenmiş limon kabuğu
Havuçlu pilav Nasıl Yapılır

  • Pirinci tuz ve birkaç damla limon suyu ilave edilmiş sıcak suda, su soğuyuncaya kadar bekletin. Daha sonra bol suyla yıkayıp süzün.
  • Zeytinyağını tavada ısıtın. 1 adet rendelenmiş havucu 5 dakika boyunca sürekli karıştırarak kavurun. Yıkayıp süzdüğünüz pirinci ekleyin, 5 dakika daha kavurun. Kaynar suyu ve tuzu ekleyin. Birkaç taşım kaynayınca ateşi iyice kısın. Pirinçler suyunu çekene kadar pişirin. Ocaktan alın, 1 tatlı kaşığı küçük küçük doğranmış soğuk tereyağı parçalarını ve yarım limonun rendelenmiş kabuğunu ekleyip tatlandırın. Tencerenin kapağını kapatın, 5 dakika demlendirin.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!