ANASAYFA TARİFLER KIRMIZI ET YEMEKLERİ ETLİ TAZE BEZELYE

Etli Taze Bezelye

A, B, C ve K vitamini bakımından zengin olan bezelye, en sevilen sebzeler arasında yer alır. Kolesterolü dengeleyen bu besin, metabolizmayı da hızlandırır. Kuşbaşı et ile hazırlanan nefis etli taze bezelye nasıl yapılır diye merak ediyorsanız, tarife başlayabiliriz.

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

25 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Etli Taze Bezelye Tarifi İçin malzemeler

  • 400 gr bezelye
  • 200 gr kuşbaşı et
  • 1 havuç
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 patates
  • 2 domates
  • 3~4 dal dereotu
  • 1 soğan
  • Tuz
  • Karabiber

Etli Taze Bezelye Nasıl Yapılır?

Lezzet yemek tarifleri arasında en fazla beğenilenlerden biri. Bir tencerede tereyağını eritip etleri ince kıyılmış soğan ile birlikte orta ateşte soteleyin. Tuz ve karabiberle tatlandırıp, et suyunu çekinceye kadar pişirin. Zar şeklinde doğranmış havuçları ilave edip kavurmaya devam edin. Soyulmuş domatesleri kuşbaşı doğrayıp ekleyin ve karıştırın.

Bezelye ve zar şeklinde doğranmış patatesleri ilave edin. Bezelyeler yumuşayıncaya kadar pişirin. KIyılmış dereotu ile süsleyip servis yapın.


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!