ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ ET YEMEKLERİ KIRMIZI ET TARİFLERİ ETLİ TAZE BEZELYE

Etli taze bezelye

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

25 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Etli taze bezelye tarifi için malzemeler

  • 400 gr bezelye
  • 200 gr kuşbaşı et
  • 1 havuç
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 patates
  • 2 domates
  • 3~4 dal dereotu
  • 1 soğan
  • Tuz
  • Karabiber

Etli taze bezelye Nasıl Yapılır

Lezzet yemek tarifleri arasında en fazla beğenilenlerden biri. Bir tencerede tereyağını eritip etleri ince kıyılmış soğan ile birlikte orta ateşte soteleyin. Tuz ve karabiberle tatlandırıp, et suyunu çekinceye kadar pişirin. Zar şeklinde doğranmış havuçları ilave edip kavurmaya devam edin. Soyulmuş domatesleri kuşbaşı doğrayıp ekleyin ve karıştırın.

Bezelye ve zar şeklinde doğranmış patatesleri ilave edin. Bezelyeler yumuşayıncaya kadar pişirin. KIyılmış dereotu ile süsleyip servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.