Etli Taze Bezelye

Etli Taze Bezelye
19 Şubat 2024

A, B, C ve K vitamini bakımından zengin olan bezelye, en sevilen sebzeler arasında yer alır. Kolesterolü dengeleyen bu besin, metabolizmayı da hızlandırır. Kuşbaşı et ile hazırlanan nefis etli taze bezelye nasıl yapılır diye merak ediyorsanız, tarife başlayabiliriz.

Hazırlanma Süresi : 25 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Lezzet Trendleri
Etli Taze Bezelye için

Malzemeler

  • 400 gr bezelye
  • 200 gr kuşbaşı et
  • 1 havuç
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 patates
  • 2 domates
  • 3~4 dal dereotu
  • 1 soğan
  • Tuz
  • Karabiber
Etli Taze Bezelye

Nasıl Yapılır

Lezzet yemek tarifleri arasında en fazla beğenilenlerden biri. Bir tencerede tereyağını eritip etleri ince kıyılmış soğan ile birlikte orta ateşte soteleyin. Tuz ve karabiberle tatlandırıp, et suyunu çekinceye kadar pişirin. Zar şeklinde doğranmış havuçları ilave edip kavurmaya devam edin. Soyulmuş domatesleri kuşbaşı doğrayıp ekleyin ve karıştırın.

Bezelye ve zar şeklinde doğranmış patatesleri ilave edin. Bezelyeler yumuşayıncaya kadar pişirin. KIyılmış dereotu ile süsleyip servis yapın.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo