ANASAYFA TARİFLER KIRMIZI ET YEMEKLERİ ETLİ MARUL SARMASI

Etli Marul Sarması

Marul, vitamin deposu marul antioksidan özelliği başta olmak üzere uykuyu düzenleyerek bağışıklık sistemini güçlendirmesiyle salataların lezzetli yeşillerindendir. Tek başına dahi salatası yapılarak tüketilen marulun bol bol tüketilmesi önerilir. Hazırsanız, etli marul sarması tarifine başlayabiliriz.

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Etli Marul Sarması Tarifi İçin malzemeler

  • 1 marul
  • 250 gr kıyma
  • 100 gr baldo pirinci
  • 1 demet dereotu
  • 1 demet maydanoz
  • 1 domates
  • 1 soğan
  • 1 su bardağı su
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kimyon

Etli Marul Sarması Nasıl Yapılır?

Marul yapraklarını tek tek ayırıp yıkayın. Kaynar suda 1 dakika haşlayıp buzlu suyun içine ekleyin. 5 dakika bekletip suyunu süzün. Soğan ve domatesin kabuğunu soyup rendeleyin. Maydanoz ve dereotunu temizleyip kıyın. Kıyma, domates, soğan, pirinç, maydanoz, tuz ve baharatı bir kasede karıştırın. Marul yapraklarının ortasına kıymalı karışımdan paylaştırın. İki kısa kenarı harcın üzerine kapatıp rulo şeklinde sarın. Sarmaları tencereye dizin. Üzerlerine zeytinyağını dökün. 1 su bardağı su ilave edin. Porselen bir tabakla sarmaların üzerini kapatın. Tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte 30 dakika pişirin. Servis tabağına alıp servis yapın.


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!