Marul Dolması

18 Eylül 2020 tarihinde güncellendi.
Marul Dolması
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Editör Notu: Birbirinden lezzetli tariflerimiz sayesinde hazırlaması en zor yemekleri bile olabilecek en kolay, hızlı ve pratik şekilde hazırlayabilirsiniz.
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Marul Dolması için

Malzemeler

  • 200 g kıyma
  • 30 marul yaprağı
  • 1 demet dereotu
  • 2 soğan
  • 1 çay bardağı pirinç
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 limon suyu
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 tatlı kaşığı tuz
Marul Dolması

Nasıl Yapılır

  1. Marul yapraklarını kaynayan suya batırıp çıkarın. Sert kısımlarını kesin. Yapraklar avuç içi büyüklüğünde olsun.
  2. Soğanları tavla zarı formunda doğrayın, karabiber ve tuzla yumuşatın. İçine kıyma, yıkanmış pirinç, kıyılmış dereotunu karıştırıp tereyağını da ilave ederek içi hazırlayın.
  3. Marul yapraklarını parlak kısımları tezgaha gelecek şekilde koyun. Hazırladığınız içten koyun ve kenarları içe kıvırıp sarın.
  4. Tencereye dizip 2 bardak sıcak su ilave edin. Üzerine ağırlık yapması için tabak kapatın. 20 dakika pişirin.
  5. Limon suyuyla yumurta sarısını çırpın. Dolmaların üzerine dökerek tekrar 15 dakika kaynatın ve servis yapın. Afiyet olsun.

Daha fazlası için dolma tariflerine göz atın. Nefis zeytinyağlı biber dolması tarifini de deneyin.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo