Etli Marul Dolması

Etli Marul Dolması
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Lezzet Trendleri
Etli Marul Dolması için

Malzemeler

  • 1 demet dereotu
  • 1 marul
  • 1 demet maydanoz
  • 100 gr baldo pirinci
  • 1 domates
  • 1 soğan
  • 250 gr kıyma
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kimyon
Etli Marul Dolması

Nasıl Yapılır

  1. Marul yapraklarını tek tek ayırıp yıkayın. Kaynar suda 1 dakika kadar haşlayıp buzlu suyun içine atın. 5 dakika bekletip süzün.
  2. Soğan ve domatesi temizleyip rendeleyin. Maydanozu ve dereotunu temizleyip kıyın.
  3. Geniş bir kapta kıyma, domates, soğan, pirinç, maydanoz, tuz ve baharatı karıştırın.
  4. Marul yapraklarının ortasına kıymalı karışımdan yerleştirin. Yaprak sarması gibi sarın. Sarmaları tencereye dizin.
  5. Üzerlerine zeytinyağını gezdirerek dökün. 1 su bardağı kadar su ilave edin. Porselen bir tabağı sarmaların üzerini kapatın.
  6. Tencerenin de kapağını kapatıp kısık ateşte 30 dakika pişirin. Servis tabağına alıp, dilerseniz yoğurt ile birlikte servis yapın. Afiyet olsun.

Dilerseniz, klasik marul dolması tarifini de deneyebilirsiniz.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo