Etli Marul Dolması

12 Nisan 2025 tarihinde güncellendi.
Etli Marul Dolması
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Editör Notu: Birbirinden lezzetli tariflerimiz sayesinde hazırlaması en zor yemekleri bile olabilecek en kolay, hızlı ve pratik şekilde hazırlayabilirsiniz.
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Etli Marul Dolması için

Malzemeler

  • 1 demet dereotu
  • 1 marul
  • 1 demet maydanoz
  • 100 gr baldo pirinci
  • 1 domates
  • 1 soğan
  • 250 gr kıyma
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kimyon
Etli Marul Dolması

Nasıl Yapılır

  1. Marul yapraklarını tek tek ayırıp yıkayın. Kaynar suda 1 dakika kadar haşlayıp buzlu suyun içine atın. 5 dakika bekletip süzün.
  2. Soğan ve domatesi temizleyip rendeleyin. Maydanozu ve dereotunu temizleyip kıyın.
  3. Geniş bir kapta kıyma, domates, soğan, pirinç, maydanoz, tuz ve baharatı karıştırın.
  4. Marul yapraklarının ortasına kıymalı karışımdan yerleştirin. Yaprak sarması gibi sarın. Sarmaları tencereye dizin.
  5. Üzerlerine zeytinyağını gezdirerek dökün. 1 su bardağı kadar su ilave edin. Porselen bir tabağı sarmaların üzerini kapatın.
  6. Tencerenin de kapağını kapatıp kısık ateşte 30 dakika pişirin. Servis tabağına alıp, dilerseniz yoğurt ile birlikte servis yapın. Afiyet olsun.

Dilerseniz, klasik marul dolması tarifini de deneyebilirsiniz.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo