ANASAYFA TARİFLER KIRMIZI ET YEMEKLERİ ETLİ MARUL DOLMASI

Etli Marul Dolması

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Etli Marul Dolması Tarifi İçin malzemeler

  • 1 demet dereotu
  • 1 marul
  • 1 demet maydanoz
  • 100 gr baldo pirinci
  • 1 domates
  • 1 soğan
  • 250 gr kıyma
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kimyon

Etli Marul Dolması Nasıl Yapılır?

  • Marul yapraklarını tek tek ayırıp yıkayın. Kaynar suda 1 dakika kadar haşlayıp buzlu suyun içine atın. 5 dakika bekletip süzün.
  • Soğan ve domatesi temizleyip rendeleyin. Maydanozu ve dereotunu temizleyip kıyın.
  • Geniş bir kapta kıyma, domates, soğan, pirinç, maydanoz, tuz ve baharatı karıştırın.
  • Marul yapraklarının ortasına kıymalı karışımdan yerleştirin. Yaprak sarması gibi sarın. Sarmaları tencereye dizin.
  • Üzerlerine zeytinyağını gezdirerek dökün. 1 su bardağı kadar su ilave edin. Porselen bir tabağı sarmaların üzerini kapatın.
  • Tencerenin de kapağını kapatıp kısık ateşte 30 dakika pişirin. Servis tabağına alıp, dilerseniz yoğurt ile birlikte servis yapın. Afiyet olsun.

Dilerseniz, klasik marul dolması tarifini de deneyebilirsiniz.

Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!