Etli Ekşili Balkabağı

Etli Ekşili Balkabağı
12 Nisan 2025
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Editör Notu: Birbirinden lezzetli tariflerimiz sayesinde hazırlaması en zor yemekleri bile olabilecek en kolay, hızlı ve pratik şekilde hazırlayabilirsiniz.
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Etli Ekşili Balkabağı için

Malzemeler

  • 500 g kuzu kuşbaşı
  • 500 g ayıklanmış balkabağı
  • 1 su bardağı haşlanmış nohut
  • 1 soğan
  • 4 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • Tuz
  • Karabiber
  • Nane
  • Nar ekşisi
Etli Ekşili Balkabağı

Nasıl Yapılır

Etleri zeytinyağında pişirin. Piyazlık doğradığınız soğanları ve dilimlediğiniz sarımsakları ekleyip kavurmaya devam edin. Biber ve domates salçalarını ilave edin. Küp doğranmış kabak, nohut, su, tuz ve karabiberi ilave ederek pişirin. Servisten hemen önce nar ekşisi ve naneyi ilave edip sıcak olarak servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo