Etli Ekşili Balkabağı

Etli Ekşili Balkabağı
26 Ocak 2024
Hazırlanma Süresi : -
Pişirme Süresi : -
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Lezzet Trendleri
Etli Ekşili Balkabağı için

Malzemeler

  • 500 g kuzu kuşbaşı
  • 500 g ayıklanmış balkabağı
  • 1 su bardağı haşlanmış nohut
  • 1 soğan
  • 4 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • Tuz
  • Karabiber
  • Nane
  • Nar ekşisi
Etli Ekşili Balkabağı

Nasıl Yapılır

Etleri zeytinyağında pişirin. Piyazlık doğradığınız soğanları ve dilimlediğiniz sarımsakları ekleyip kavurmaya devam edin. Biber ve domates salçalarını ilave edin. Küp doğranmış kabak, nohut, su, tuz ve karabiberi ilave ederek pişirin. Servisten hemen önce nar ekşisi ve naneyi ilave edip sıcak olarak servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo