ANASAYFA TARİFLER KIRMIZI ET YEMEKLERİ ETLİ EKŞİLİ BALKABAĞI

Etli Ekşili Balkabağı

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Etli Ekşili Balkabağı Tarifi İçin malzemeler

  • 500 g kuzu kuşbaşı
  • 500 g ayıklanmış balkabağı
  • 1 su bardağı haşlanmış nohut
  • 1 soğan
  • 4 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • Tuz
  • Karabiber
  • Nane
  • Nar ekşisi

Etli Ekşili Balkabağı Nasıl Yapılır?

Etleri zeytinyağında pişirin. Piyazlık doğradığınız soğanları ve dilimlediğiniz sarımsakları ekleyip kavurmaya devam edin. Biber ve domates salçalarını ilave edin. Küp doğranmış kabak, nohut, su, tuz ve karabiberi ilave ederek pişirin. Servisten hemen önce nar ekşisi ve naneyi ilave edip sıcak olarak servis yapın.

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!