Etli Börek

Kaç
Kişilik
6 kişilik
Hazırlama
Süresi
25 dakika
Pişirme
Süresi
40 dakika

Etli Börek Tarifi İçin malzemeler
- Etli Börek için
- 2 yufka
- 2 çay bardağı süt
- 1 çay bardağı ayçiçeği yağı
- 250 gr kuşbaşı doğranmış dana eti
- 1 soğan
- 1 domates
- 1/4 demet maydanoz
- 2 sivri biber
- 1 yumurtanın sarısı
- 1 tatlı kaşığı haşhaş
- 15 gr tereyağı
- Tuz
- karabiber
- pul biber
Etli Börek Nasıl Yapılır?
Kek için, yumurta ve tozşekeri mikserle çırpın. Ayçiçeği yağı, süt ve vanilyayı ekleyin. Un ve kabartma tozunu harmanlayıp eleyerek ilave edin. Meyve şekerlerini una bulayıp hamura ekleyin ve tahta kaşıkla karıştırın. Hamuru içi yağlanmış 20 cm’lik kelepçeli kalıba aktarın ve 180 dereceye ayarlanmış fırında pişirin. Tel ızgara üzerine ters çevirerek soğumaya bırakın. Üzerini tarifteki gibi şeker hamuruyla süsleyerek servis yapın.

Dergide bu ay neler var?
EN ÇOK OYLANANLAR