ANASAYFA TARİFLER KIRMIZI ET YEMEKLERİ ETLİ BAKLA

Etli Bakla

Baklagillere adını veren bu sebze, zengin bitkisel protein ve karbonhidrat içeriyor. Demir ve kalsiyum mineralleri açısından zengin olan baklada A, C, B ve B2 vitaminleri bulunuyor. Yemeklik olarak kullanılan baklanını sakız baklası, sultani bakla, ve Bayrampaşa gibi çeşitleri mevcut. Bakla hazmı kolaylaştırır, böbreklere çok faydalıdır ve içeridği insülinle kan şekerini düzene sokar. Alternatif olarak evde kolayca hazırlayabileceğiniz zeytinyağlı bakla tarifini yapabilirsiniz. Hazırsanız, etli bakla tarifine başlayabiliriz.

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

45 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Etli Bakla Tarifi İçin malzemeler

  • 1 kg taze bakla
  • 300 gr kuşbaşı et
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 soğan
  • 3 su bardağı sıcak su
  • Yarım limonun suyu
  • 1 domates
  • Tuz
  • 1 yemek kaşığı un
  • Bir çay bardağı ince kıyılmış dereotu

Etli Bakla Nasıl Yapılır?

  • Baklaların uç kısımlarını temizleyin. Bir kaseye su doldurup un ve limon suyu ekleyip karıştırın. Baklaları bu suda bekletin.
  • Soğanı yemeklik doğrayıp zeytinyağında pembeleşinceye kadar kavurun. Domatesin kabuğunu soyup küp şeklinde doğrayın ve tencereye ekleyin.
  • Etleri ilave edip 3 dakika kavurun. Son olarak baklayı ve sıcak suyu ekleyerek tencerenin kapağını kapatın ve kısık ateşte yumuşayıncaya kadar pişirin.
  • Tuz ve dereotunu ekleyip sıcak servis yapın.



Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!