ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ ET YEMEKLERİ KIRMIZI ET TARİFLERİ ELMALI LETAFET KEBABI

Elmalı letafet kebabı

Elmalı letafet kebabı

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

1 saat

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Elmalı letafet kebabı tarifi için malzemeler

  • 2 soğan
  • Tuz
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 500 g kuşbaşı kuzu eti
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yeşil elma
  • 1 patates
  • 1 yemek kaşığı un

Üzeri için

  • 2-3 dal taze kekik

Elmalı letafet kebabı Nasıl Yapılır

  • Bir tencerede tereyağını eritin, yemeklik doğradığınız soğanları ilave edip pembeleşinceye kadar soteleyin. Kuşbaşı kuzu etlerini bir kaseye alıp üzerine un serpin ve harmanlayın. Soğanlara ekleyip rengi dönünceye kadar sotelemeye devam edin.
  • Soğanlı etleri bir fırın kabına alın. Halka doğradığınız elma ve patatesleri etlerin üzerine dizin. Fırın kabının üzerini yağlı kağıt ile kapatın. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında 1 saat pişirin. Fırından alıp üzerine taze kekik yaprakları serpin ve sıcak servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.