Doğaba

Kaç
Kişilik
8 kişilik
Hazırlama
Süresi
15 dakika
Pişirme
Süresi
40 dakika

Doğaba Tarifi İçin malzemeler
- 1 su bardağı aşurelik buğday
- 750 gr kemikli et (kol veya kaburga)
- 10 su bardağı su
- 500 gr süzme yoğurt
- 1 yumurta
- 1 çorba kaşığı un
- 2 çorba kaşığı tereyağı
- Nane
- Kekik
- Kırmızı pulbiber
- Tuz
- -Köfte malzemesi
- 250 gr kıyma
- 1 çay bardağı pirinç
- Nane
- Kekik
- Karabiber
- Tuz
Doğaba Nasıl Yapılır?
- Buğdayı akşamdan ıslatın. Ertesi gün yıkayıp süzün. Orta boy bir tencerenin yarısına kadar su doldurun. Buğdayı ve kemikli eti ilave edip kısık ateşte pişirin.
- Köfte için; pirinci 20 dakika sıcak suda bekletin. Süzüp robottan geçirin. Kıyma, tuz ve baharat ekleyip yoğurun.
- Köfte harcından fındık büyüklüğünde parçalar koparıp elinizi ıslatarak yuvarlayın. Süzme yoğurdu bir kaba alın. Yumurta ve unu ekleyip çırpın.
- Biraz su ekleyip boza kıvamında bir karışım elde edin. Yoğurtlu karışımı etli buğdaya ilave edin. Kaynamaya başlayınca köfteleri ekleyip pişirin. Tencereyi ocaktan alın.
- Tavada 2 kaşık tereyağını kızdırın. Tuz ve baharat ekleyip karıştırın. Hazırladığınız sosu yemeğin üzerine gezdirip servis yapın.

Dergide bu ay neler var?
EN ÇOK OYLANANLAR