ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ ET YEMEKLERİ KIRMIZI ET TARİFLERİ DANA ETLİ ISPANAK BEĞENDİ

Dana etli ıspanak beğendi

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Dana etli ıspanak beğendi tarifi için malzemeler

  • 1 paket dana kuşbaşı
  • Yarım kilo ıspanak
  • 2 yemek kaşığı un
  • 75 gr tereyağı
  • 100 gr rendelenmiş kaşar peyniri
  • 2.5 su bardağı süt
  • Tuz
  • Renkli tane biber

Dana etli ıspanak beğendi Nasıl Yapılır

Ispanakları bol suyla yıkayıp suyunu süzün. Bıçakla ince kıyın. Tereyağını tencerede yakmadan eritin. Unu ekleyip tahta kaşıkla kavurun. Sütü azar azar ekleyerek karıştırmaya devam edin. Koyulaşıncaya kadar pişirin. Kıyılmış ıspanakları tencereye ekleyip, pişirmeye devam edin. Tencereyi ocaktan alıp kaşar peynirini ekleyin ve karıştırın. Etleri tencereye alıp yağsız kavurun. Pişmeye yakın tuz ve tane biberle tatlandırın. Soslu ıspanağı servis tabağına alın. Üzerine eti ilave edin. Bir miktar rendelenmiş kaşar peyniri ve tane biberle süsleyip sıcak servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.