ANASAYFA TARİFLER KIRMIZI ET YEMEKLERİ BOSTAN KEBABI

Bostan Kebabı

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

2 saat

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Bostan Kebabı Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 900 gr dana sokum
  • 2 soğan
  • 2 domates
  • 30 gr tereyağı
  • 3 orta boy bostan patlıcanı
  • 60 gr tereyağı
  • 1 su bardağı su

Üzeri için

  • 1 küçük boy domates
  • 2 sivri biber
  • Tuz
  • Karabiber

Bostan Kebabı Nasıl Yapılır?

  • Patlıcanları alacalı soyup ortadan ikiye kesin. İçlerini oyarak tas şekli verin ve tuzlu suda bekletin.
  • Kuruladığınız patlıcanları 30 gr tereyağında hafif pembeleşinceye kadar kızartın. Küçük parçalar şeklinde doğranmış eti, yemeklik doğradığınız soğanı ve 60 gr tereyağını tencereye alarak pişmeye bırakın.
  • Kabukları soyulmuş ve küp doğranmış domatesleri, tuz, karabiber ve suyu ekleyerek kısık ateşte yaklaşık 2 saat pişirin.
  • Pişen etleri tas şekli verdiğiniz patlıcanların ortasına yerleştirin. Üzerine halka kesilmiş bir dilim domates ve sivri biber yerleştirin.
  • Üzerine etlerin tencerede kalan sosu dökerek fırında 25-30 dakika daha pişirin. Sıcak olarak servis yapın.

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!