ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ ET YEMEKLERİ KIRMIZI ET TARİFLERİ BOSTAN KEBABI

> BOSTAN KEBABI
4 Kişilik
Hazırlama -
Pişirme -

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Bostan kebabı tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 900 gr dana sokum
  • 2 soğan
  • 2 domates
  • 30 gr tereyağı
  • 3 orta boy bostan patlıcanı
  • 60 gr tereyağı
  • 1 su bardağı su

Üzeri için

  • 1 küçük boy domates
  • 2 sivri biber
  • Tuz
  • Karabiber
Bostan kebabı Nasıl Yapılır

Patlıcanları alacalı soyup ortadan ikiye kesin. İçlerini oyarak tas şekli verin ve tuzlu suda bekletin. Kuruladığınız patlıcanları 30 gr tereyağında hafif pembeleşinceye kadar kızartın. Küçük parçalar şeklinde doğranmış eti, yemeklik doğradığınız soğanı ve 60 gr tereyağını tencereye alarak pişmeye bırakın. Kabukları soyulmuş ve küp doğranmış domatesleri, tuz, karabiber ve suyu ekleyerek kısık ateşte yaklaşık 2 saat pişirin. Pişen etleri tas şekli verdiğiniz patlıcanların ortasına yerleştirin. Üzerine halka kesilmiş bir dilim domates ve sivri biber yerleştirin. Üzerine etlerin tencerede kalan sosu dökerek fırında 25-30 dakika daha pişirin. Sıcak olarak servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.