ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ ET YEMEKLERİ KIRMIZI ET TARİFLERİ BEYTİ KEBAP

Beyti kebap

Kaç
Kişilik

0 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Beyti kebap tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 400 gr kuzu kıyması
  • 4~5 diş ezilmiş sarımsak
  • ¼ demet ince kıyılmış maydanoz
  • Kırmızı pul biber
  • Karabiber
  • Kırmızı toz biber
  • Tuz
  • İnce lavaş
  • Şiş

Domatesli sos için

  • 1 su bardağı domates püresi
  • 2 yemek kaşığı ayçiçek yağı
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pul biber
  • Maydanoz

Beyti kebap Nasıl Yapılır

Kuzu kıymasını, sarımsakları,maydanozu, tuzu ve baharatları derin bir kapta yoğurun. Üzerini streç film ile kapatıp buzdolabında 1-2 saat dinlendirin. Elinizi ayçiçek yağı ile yağlayın veya su ile ıslatın. Etten, cevizden biraz daha büyük bezeler koparın. Şişe elinizle şekil vererek dizin. Izgarada veya önceden ısıttığınız fırının ızgara ayarında 180 derecede kızarıncaya kadar pişirin. Beytileri lavaşa sarın. Dilimleyerek servis tabağına alın. Servis tabağının ortasına bulgur pilavını ve yoğurdu alın. Sos için gerekli malzemeleri sos tenceresine ekleyip 4-5 dakika pişirin. Hazırladığınız beytilerin üzerine gezdirip servis yapın.

 

Yorumlarınız

Misafir12.10.2016 17:30:37

süper görünüyor :)

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.