ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ ET YEMEKLERİ KIRMIZI ET TARİFLERİ BEYTİ KEBAP

Beyti kebap

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

40 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Beyti kebap tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 400 gr kuzu kıyması
  • 4~5 diş ezilmiş sarımsak
  • ¼ demet ince kıyılmış maydanoz
  • Kırmızı pul biber
  • Karabiber
  • Kırmızı toz biber
  • Tuz
  • İnce lavaş
  • Şiş

Domatesli sos için

  • 1 su bardağı domates püresi
  • 2 yemek kaşığı ayçiçek yağı
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pul biber
  • Maydanoz

Beyti kebap Nasıl Yapılır

  • Kuzu kıymasını, sarımsakları,maydanozu, tuzu ve baharatları derin bir kapta yoğurun. Üzerini streç film ile kapatıp buzdolabında 1-2 saat dinlendirin.
  • Elinizi ayçiçek yağı ile yağlayın veya su ile ıslatın. Etten, cevizden biraz daha büyük bezeler koparın. Şişe elinizle şekil vererek dizin.
  • Izgarada veya önceden ısıttığınız fırının ızgara ayarında 180 derecede kızarıncaya kadar pişirin. Beytileri lavaşa sarın.
  • Dilimleyerek servis tabağına alın. Servis tabağının ortasına bulgur pilavını ve yoğurdu alın.
  • Sos için, gerekli malzemeleri sos tenceresine ekleyip 4-5 dakika pişirin. Hazırladığınız beytilerin üzerine gezdirip servis yapın.

 

Yorumlarınız

Misafir12.10.2016 17:30:37

süper görünüyor :)

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.