ANASAYFA TARİFLER KIRMIZI ET YEMEKLERİ BEŞAMEL SOSLU MUSAKKA

Beşamel Soslu Musakka

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tarif Defterime Ekle

Beşamel Soslu Musakka Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 4 patlıcan
  • 300 gr kıyma
  • 2 soğan
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kimyon
  • Kırmızı pul biber
  • Su

Sos için

  • 4 domates
  • 1 tatlı kaşığı acı biber salçası
  • 1 çay bardağı su
  • Tuz
  • Karabiber

Üzeri için

  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 su bardağı süt
  • Tuz
  • 2 kırmızıbiber
  • 150 gr kaşar peyniri

Kızartmak için

  • Ayçiçek yağı

Beşamel Soslu Musakka Nasıl Yapılır?

Patlıcanları yuvarlak doğrayıp tuzlu suda 15 dakika bekletin. Suyunu süzüp kuruladıktan sonra kızgın yağda kızartın. Kağıt havlu üzerine alın, ardından fırın kabına dizin. Domatesleri rendeleyip salçayı ekleyin. Su, tuz, karabiber ekleyip 10 dakika pişirin ve patlıcanların üzerine dökün. Soğanı küp şeklinde doğrayın ve kıyma ile tavaya alın. Su ve baharatları ekleyip kısık ateşte 15 dakika pişirin. Sosun üzerine yayın. Tereyağını eritin. Unu ekleyip kavurun. Karıştırmaya devam ederken sütü ilave edin ve kısık ateşte 5-6 dakika kaynatın. Tuz ile tatlandırıp yemeğin üzerine gezdirin. Biberleri ince doğrayıp sosun üzerine yayın ve 200 derece fırında 20 dakika pişirin. Rendelenmiş kaşar peynirini üzerine serpiştirip kızarıncaya kadar pişirmeye devam edin. Sıcak olarak servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!