ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ ET YEMEKLERİ KIRMIZI ET TARİFLERİ BAYRAM KAVURMASI

Bayram kavurması

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Bayram kavurması tarifi için malzemeler

  • 1 kg kuşbaşı kuzu kol
  • 1 çorba kaşığı sıvıyağ
  • Yarım demet dereotu
  • 6 taze soğan
  • 4 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 6~8 göbek salata yaprağı(eşit büyüklükte)
  • 2 su bardağı pirinçle hazırlanmış arpa şehriyeli pilav
  • 1 kahve fincanı sıcak su
  • 1 kase kızarmış patates
  • Tuz
  • karabiber

Bayram kavurması Nasıl Yapılır

Lezzet yemek tarifleri arasında özel bir yeri olan et yemeklerine harika bir örnek...

Etleri yıkayıp kağıt havlu üzerine alın ve süzülmeye bırakın. Taze soğanları temizleyip doğrayın. Sarımsakları soyup ezin. Dereotunu temizleyip kıyın.

Sıvıyağı derin bir teşon tavada kızdırın. Et ve sarımsağı ilave edip et suyunu bırakıp çekene kadar devamlı karıştırarak soteleyin. Sıcak suyu ekleyip tavanın kapağını kapatın. Kısık ateşte etler iyice yumuşayana kadar pişirin. Tuz, karabiber, kekik, taze soğan ve dereotunu ekleyip harmanlayın. Ocaktan alın.

Eti salata yapraklarına paylaştırın. Pilav ve patates kızartması ile servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.