ANASAYFA TARİFLER KIRMIZI ET YEMEKLERİ AYVALI DANA ETLİ KAVURMA

Ayvalı Dana Etli Kavurma

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Ayvalı Dana Etli Kavurma Tarifi İçin malzemeler

  • 600 gr dana kuşbaşı
  • 3 sivri biber
  • 12 arpacık soğan
  • 1 sarı biber
  • 1 kırmızı biber
  • 100 gr mantar
  • 1 ayva
  • 50 gr tereyağı
  • 1 çay bardağı ayçiçeği yağı
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • Tuz
  • Karabiber

Ayvalı Dana Etli Kavurma Nasıl Yapılır?

  • Ayvanın kabuklarını soyup küp şeklinde doğrayarak suda haşlayın. Soğanların kabuklarını soyun. Biberleri ve mantarları doğrayın.
  • Suyunu süzdürdüğünüz ayvaya sırasıyla kuşbaşı eti ve doğradığınız sebzeleri ilave edip pişirin.
  • Tereyağı, tuz, kekik ve karabiberide ilave edip bir kaç dakika daha pişirip sıcak servis yapın. Afiyet olsun

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!