Ayvalı Dana Etli Kavurma

12 Nisan 2025 tarihinde güncellendi.
Ayvalı Dana Etli Kavurma
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Editör Notu: Birbirinden lezzetli tariflerimiz sayesinde hazırlaması en zor yemekleri bile olabilecek en kolay, hızlı ve pratik şekilde hazırlayabilirsiniz.
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Ayvalı Dana Etli Kavurma için

Malzemeler

  • 600 gr dana kuşbaşı
  • 3 sivri biber
  • 12 arpacık soğan
  • 1 sarı biber
  • 1 kırmızı biber
  • 100 gr mantar
  • 1 ayva
  • 50 gr tereyağı
  • 1 çay bardağı ayçiçeği yağı
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • Tuz
  • Karabiber
Ayvalı Dana Etli Kavurma

Nasıl Yapılır

  1. Ayvanın kabuklarını soyup küp şeklinde doğrayarak suda haşlayın. Soğanların kabuklarını soyun. Biberleri ve mantarları doğrayın.
  2. Suyunu süzdürdüğünüz ayvaya sırasıyla kuşbaşı eti ve doğradığınız sebzeleri ilave edip pişirin.
  3. Tereyağı, tuz, kekik ve karabiberide ilave edip bir kaç dakika daha pişirip sıcak servis yapın. Afiyet olsun
Tarif Kategorileri
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo