ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ ET YEMEKLERİ KIRMIZI ET TARİFLERİ AYVA KEBABI

Ayva kebabı

Kaç
Kişilik

1 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

35 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Ayva kebabı tarifi için malzemeler

  • 150 gr ayva
  • 120 gr kuzu eti
  • 1 taze sarı biber
  • 1 taze kırmızıbiber
  • 1 domates
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı ayçiçeği yağı
  • 1 çay bardağı sıcak su
  • 2 taze soğan
  • Tuz
  • karabiber

Ayva kebabı Nasıl Yapılır

Yemek tarifleri arasında ayva ile kuzu etinin birleştiği güzel bir tarif. Ayvanın yarısı ve sebzeleri küp şeklinde doğrayın. Ayvanın diğer yarısını fırınlamak üzere bekletin. Bir tavada ayçiçeği yağı ile etleri kavurun. Ayvanın yarısını 180 derecelik fırında 15 dakika pişirin.

Başka bir tencerede tereyağı ile domates ve diğer doğranmış sebzeleri kavurun. Sıcak suyu ve doğranmış ayvaları da ekleyip soteleyin. Etleri ve ayvalı karışımı fırında pişmiş yarım ayvanın içine doldurun ve servis yapın.

Yorumlarınız

guvenli12.10.2016 16:50:44

Ağız tadım farklı. Sizin sitenizde çok farklı ve güzel yemek tarifleri var. Teşekkür eder, başarılarınızın devamını dilerim.

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.