ANASAYFA TARİFLER KIRMIZI ET YEMEKLERİ ALİPAŞA KEBABI

Alipaşa Kebabı

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Alipaşa Kebabı Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 900 gr dana puli
  • 5 büyük boy soğan
  • 2 domates
  • 30 gr tereyağı
  • 2 su bardağı su
  • 1 demet maydanoz
  • Tuz
  • Karabiber

Yufkalar için

  • 12 baklava yufkası
  • 75 gr tereyağı

Alipaşa Kebabı Nasıl Yapılır?

  • Tereyağı ve küçük parçalar şeklinde doğranmış eti tencereye alıp suyunu bırakıp tekrar çekinceye kadar pişirin.
  • Üzerine yarım ay şeklinde doğranmış soğanları ilave ederek pişirmeye devam edin.
  • Soğanlar iyice piştikten sonra kabuğu soyulup küp doğranmış domates ve sıcak suyu ilave ederek tenceredeki su iyice çekilinceye kadar yaklaşık 2 saat pişirin.
  • Kıyılmış maydanozu ekleyin. Etli harç soğuduktan sonra baklava yufkalarını ikişerli gruplara ayırın. Bir tekinin üzerine bir fırça ile eritilmiş tereyağı sürün ve ikinci katı üzerine yerleştirin.
  • Üstteki yufkanın yarısına tereyağı sürün. Aynı işlemi diğer yufkalar için uyguladıktan sonra ortalarına kenarları boş kalacak şekilde etli harçtan yayın.
  • Kenarlardaki hamurları etlerin üzerine katlayıp dikdörtgen şekli verin. Fırın tepsisine yerleştirin ve üzerlerine tereyağı sürün.
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15-20 dakika pişirin. Sıcak servis yapın.

Nefis çökertme kebabı tarifine buradan ulaşabilirsiniz.


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.