ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ ET YEMEKLERİ KIRMIZI ET TARİFLERİ ALİPAŞA KEBABI

Alipaşa kebabı

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Alipaşa kebabı tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 900 gr dana puli
  • 5 büyük boy soğan
  • 2 domates
  • 30 gr tereyağı
  • 2 su bardağı su
  • 1 demet maydanoz
  • Tuz
  • Karabiber

Yufkalar için

  • 12 baklava yufkası
  • 75 gr tereyağı

Alipaşa kebabı Nasıl Yapılır

Tereyağı ve küçük parçalar şeklinde doğranmış eti tencereye alıp suyunu bırakıp tekrar çekinceye kadar pişirin. Üzerine yarım ay şeklinde doğranmış soğanları ilave ederek pişirmeye devam edin. Soğanlar iyice piştikten sonra kabuğu soyulup küp doğranmış domates ve sıcak suyu ilave ederek tenceredeki su iyice çekilinceye kadar yaklaşık 2 saat pişirin. Kıyılmış maydanozu ekleyin. Etli harç soğuduktan sonra baklava yufkalarını ikişerli gruplara ayırın. Bir tekinin üzerine bir fırça ile eritilmiş tereyağı sürün ve ikinci katı üzerine yerleştirin. Üstteki yufkanın yarısına tereyağı sürün. Aynı işlemi diğer yufkalar için uyguladıktan sonra ortalarına kenarları boş kalacak şekilde etli harçtan yayın. Kenarlardaki hamurları etlerin üzerine katlayıp dikdörtgen şekli verin. Fırın tepsisine yerleştirin ve üzerlerine tereyağı sürün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15-20 dakika pişirin. Sıcak servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.