ANASAYFA TARİFLER HİNDİ YEMEKLERİ TARHUNLU HİNDİ PAY

Tarhunlu Hindi Pay

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

35 dakika

Pişirme
Süresi

35 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tarhunlu Hindi Pay Tarifi İçin malzemeler

  • 400 gr haşlanmış hindi kalça kuşbaşı
  • 100 gr mantar
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 100 gr dondurulmuş bezelye
  • 300 ml hindi suyu
  • 1 soğan
  • 4 milföy hamuru
  • 1 yumurta
  • 2 yemek kaşığı ince kıyılmış tarhun yaprağı
  • 140 ml krema
  • Tuz
  • Karabiber
  • 1 yumurta sarısı

Tarhunlu Hindi Pay Nasıl Yapılır?

  • Fırını 180 dereceye ayarlayın. Küp doğradığınız soğan ve ikiye bölünmüş mantarları kısık ateşte zeytinyağı ile pişirin.
  • Hindi suyu, bezelye, hindi etleri ve baharatı ekleyip kapağı kapalı olarak 15 dakika pişirin.
  • Krema ekleyip sufle kaplarına paylaştırın. Üzerlerine milföy hamurunu kapatın ve yumurta sarısı sürün. 20-25 dakika pişirip sıcak servis yapın.

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!