ANASAYFA TARİFLER HİNDİ YEMEKLERİ İSTİM HİNDİ GÖĞÜS

İstim Hindi Göğüs

İstim hindi göğüs

Hindi eti sevenler için Şef Mithat Yalçınkaya'dan lokum gibi hindi göğüs tarifini sizlere sunuyoruz. Kereviz, pırasa ve gravy sos ile zenginleştirilen hindi etini, risotto eşliğinde sunabilirsiniz.

Kaç
Kişilik

1 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

40 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

İstim Hindi Göğüs Tarifi İçin malzemeler

  • 140 g hindi göğüs eti
  • 80 g kereviz
  • 40 g pırasa
  • 30 g gravy sosu
  • 10 g tereyağı

Risotto için

  • 100 g pirinç
  • 200 g sebze suyu
  • 50 g krema
  • 30 g parmesan peyniri
  • 15 g tereyağı
  • 5 yaprak fesleğen
  • 3 g tuz
  • 1 g karabiber

İstim Hindi Göğüs Nasıl Yapılır?

  • Hindiyi tuz ve karabiber ile marine ettikten sonra fırın pişirme torbasına alarak önceden ısıtılmış 180 derecedeki fırında 20 dakika pişirin.
  • Pırasayı tereyağı ile tavada soteleyin.
  • Risotto pirinci zeytinyağı ile 5 dakika kavurduktan sonra sebze suyunu ilave ederek pişirin. Tereyağı ve parmesan peyniri rendesini ilave ederek tekrar karıştırın.
  • Fesleğen yapraklarını püre haline getirin.
  • Hazırladığınız tüm malzemeyi arzu ettiğiniz şekilde veya fotoğraftaki gibi tabaklayarak servis edin.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!