Gravy Sos

Ana vatanı Birleşik Krallık olan gravy sos, ABD ve Singapur'da sık sık tüketilir. Ana malzemeleri tavuk suyu ve un olan gravy sos, özellikle tavuk ve kırmızı et yemeklerinde kullanılır. Kolayca hazırlanan gravy sos, yemeğin lezzetini arttır ve aroma verir. Malzemeler hazırsa, İngiliz mutfağının gözdesi nefis gravy sos nasıl yapılır birlikte görelim.
Yemeklerinize lezzet katacak kolay sos tarifleri sayfamızdan birbirinden farklı 24 sos tarifine ulaşabilir, hangi yemeklerde kullanılacağınızı öğrenebilirsiniz.
Kaç
Kişilik
6 kişilik
Hazırlama
Süresi
5 dakika
Pişirme
Süresi
20 dakika

Gravy Sos Tarifi İçin malzemeler
- 2 su bardağı tavuk suyu
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 çay kaşığı karabiber
- 4 yemek kaşığı un
- 1.5 çay kaşığı tuz
Gravy Sos Nasıl Yapılır?
- Öncelikle sos tenceresine tereyağını ekleyin ve eritin.
- Yağ eridiğinde unu ekleyerek kokusu çıkana ve rengi sütlü kahveye dönene kadar kavurun.
- Unun rengi dönmeye başladığında karabiber ve tuz ekleyerek karıştırın.
- Tavuk suyunu yavaş yavaş unun üzerine ekleyerek karıştırmaya devam edin.
- Orta ateşte pişen sosu sürekli karıştırın. Kıvamı koyulaşmaya başladığında altını kısın ve 2 dakika daha pişirin.
- Hazırladığınız gravy sosu, sıcak veya soğuk bir şekilde et yemekleriyle birlikte servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Dergide bu ay neler var?
EN ÇOK OYLANANLAR