ANASAYFA TARİFLER FARKLI ET YEMEKLERİ TERBİYELİ ISPANAK KÖKÜ

Terbiyeli Ispanak Kökü

Daha fazlası için ıspanaklı tarifler sayfamızı ziyaret edin.

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

1 saat

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Terbiyeli Ispanak Kökü Tarifi İçin malzemeler

  • 500 gr kök ıspanak
  • 250 gr kuzu eti
  • 40 gr margarin
  • 1 soğan
  • 1.5 su bardağı su
  • Tuz
  • Karabiber

Terbiye için

  • 1 yumurta
  • Yarım limonun suyu

Terbiyeli Ispanak Kökü Nasıl Yapılır?

  • Soğanı soyup kıyın. Margarini tencerede eritin. Soğan ve eti ekleyip 20-25 dakika pişirin.
  • Karabiber, yarım su bardağı su ve tuzu ilave edip kısık ateşte 45 dakika pişirin.
  • Ispanağın kök kısımlarını bol suyla yıkayıp süzün. Bir tencereye ilave edip üzerini geçecek kadar su ekleyin. Hafifçe haşlayıp süzün.
  • Haşlama suyunu saklayın. Etleri büyük bir tencerenin ortasına tepeleme yerleştirin.
  • Etrafında kalan boşluğa ıspanak köklerini düzgün bir şekilde dizin. Tuz ve kalan bir bardak suyu ekleyip tencerenin kapağını kapatın. Orta ateşte pişirin.
  • Yemeği tencerenin üzerine bir tabak kapatıp alt üst ederek tabağa aktarın.
  • Yumurtayı bir kasede çırpın. Limon suyunu ekleyip çırpmaya devam edin. Ispanak köklerini haşladığınız suyun 1.5 su bardağı kadarını ekleyip tencereye alın.
  • Kısık ateşte koyulaşana kadar kısık ateşte kaynatın. Hazırladığınız terbiyeyi tabaktaki etin ve ıspanak köklerinin üzerine gezdirerek ekleyin. Sıcak servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!